Delicte

O nouă condamnare în rândul angajaţilor CFR „săltaţi” de procurorii brașoveni în octombrie 2012, pentru fapte de corupţie

 

Dosarul deschis în urmă cu cinci ani de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, având în vizor peste 100 de angajaţi CFR (şefi de tren şi conductori) care ar fi luat mită, s-a „risipit” în faza de judecată, inculpaţii ajungând să fie judecaţi separat. Prin urmare, unii „naşi” au fost condamnaţi, în timp ce alţii sunt în aşteptare.

Astfel, zilele trecute, o inculpată, pe nume Cornelia Lommer, a fost condamnată de Tribunalul Iaşi la 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani. Dar decizia nu este definitivă, existând drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Ea a fost condamnată pentru patru acte materiale de luare de mită, dar suma cu care s-ar fi ales din comiterea infracţiunilor ar fi de doar 31 de lei, bani care i-au fost confiscaţi.

O altă angajată CFR, conductor de tren, a primit acum doi ani condamnarea de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dar suma obţinută din infracţiuni ar fi fost de doar 30 de lei, după cum au observat jurnaliştii de la monitorulsv.ro.
Un alt inculpat, Constantin Ciubotaru (conductor de tren), a fost condamnat de Tribunalul Braşov, în 2015, la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare. Aceeaşi instanţă l-a condamnat şi pe Emilian Gavrilă, conductor tren, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. .

Ancheta a început la finalul lunii octombrie 2012, când suspecţii de atunci, provenind din diferite zone ale ţării, au fost urcaţi în microbuze şi autocare şi aduşi la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.
Potrivit datelor oferite la vremea respectivă de anchetatori, conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet, de regulă jumătate din valoarea tichetelor, iar transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor. La Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord. Procurorii susţin că şpaga ajungea până la nivelul revizorilor. Situaţia condamnărilor este, însă, greu de contabilizat, din moment ce dosarul s-a „fărâmiţat”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button