Politic

[ViDEO] BRAȘOV. Ce drumuri județene vor intra în reabilitare și modernizare?

 

În perioada următoare, mai multe drumuri județene vor intra în reabilitare și modernizare. 

S-a definitivat procedura de achiziție publică pentru reabilitarea DJ 132 Rupea – Homorod – Jimbor – granița cu județul Harghita, cu o lungime de 18,250 km. Acest obiectiv de investiție a fost promovat pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a (PNDL2), fiind inclus în Lista obiectivelor de investiții pentru perioada 2017-2020 făcută publică de MDRAPFE în data de 19 iulie 2017. Pentru acest obiectiv s-a prevăzut prin PNDL2 suma de 38.280.000 lei.

„Până la sfârșitul lunii octombrie preconizăm semnarea contractului de finanțare. Consiliul Județean Brașov a demarat achiziția pe 14 octombrie 2016. Nu mai puțin de 80 de clarificări au fost solicitate, o contestație a fost depusă la CNSC și o plângere a fost înaintată la Curtea de Apel Brașov, astfel că data finală pentru depunerea ofertelor a fost 9 martie 2017. Plângerea a fost soluționată tot în data de 13 septembrie 2017, astfel încât Consiliul Județean Brașov a semnat la începutul acestei săptămâni contractul de execuție cu firma câștigătoare”, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Valoarea investiției este de 25.724.320 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 4.887.621 lei,  iar în bugetul CJ Brașov pe acest an au fost prevăzute 6 milioane de lei pentru lucrări. Termenul de execuție al contractului este de 12 de luni, în condițiile în care acest termen va fi prelungit funcție de întreruperile contractului cauzate de condițiile meteorologice.

De asemenea, s-a definitivat procedura de achiziție publică pentru DJ 104 L Bunești – Viscri – Dacia. Acest drum județean se află într-o stare avansată de degradare, porțiunea dintre Viscri și Bunești fiind afectată și de alunecări de teren.

„Zona deservită de acest drum județean este foarte importantă din punct de vedere turistic și constituie singura cale de acces pentru cetățenii din satul Viscri, motiv pentru care administrația județeană l-a situat în rândul priorităților de finanțare prin PNDL. Valoarea totală a investiției este 29.795.662 lei (fără TVA), din care finanțarea alocată prin PNDL este de 19,8 milioane lei”, a specificat Veștea.

Procedura de achiziție publică pentru desemnarea constructorului a fost demarată de către CJ Brașov în data de 8 octombrie 2016, prin publicarea anunțului în SEAP.

„Consiliului Județean i-au fost solicitate 51 de clarificări cu privire la documentația de atribuire, fiind depuse 2 notificări, 2 contestații la CNSC și o plângere la Curtea de Apel Brașov pe această temă, ceea ce a făcut ca termenul final pentru depunerea ofertelor să fie 6 februarie 2017. Legislația foarte permisivă din domeniul achizițiilor publice a permis unora dintre ofertanți să conteste rezultatul procedurii atât la nivelul CNSC, cât și ulterior la nivelul Curții de Apel, astfel încât abia în data de 13 septembrie 2017 (la 11 luni de la demarare) s-a putut finaliza procedura odată cu pronunțarea definitivă a Curții de Apel cu privire la ultima contestație aferentă acestei proceduri. În consecință, până la sfârșitul acestei săptămâni se va semna contractul de execuție lucrări cu firma câștigătoare”, a mai spus sursa citată, în conferința de presă susținută joi. 

Astfel, vor fi reabilitați integral cei 15,065 km de drum DJ 104 L, valoarea contractului fiind de 20.111.424 lei la care se adaugă TVA în valoare de 3.821.170 lei. Proiectul nu include reabilitarea podului de la limita satului Bunești, obiectiv ce trebuie tratat separat. Termenul de execuție al contractului este de 24 de luni, în condițiile în care acest termen va fi prelungit funcție de întreruperile contractului cauzate de condițiile meteorologice. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button