112

Update. BRAȘOV. Neadaptarea vitezei în curbă, cauza probabilă a tragediei de pe DN 73 A

 

Accidentul rutier de astăzi de pe DN 73 A Predeal – Râșnov, în urma căruia trei persoane au decedat, iar alte trei (printre care și un copilaș de 2 ani) au fost rănite, s-ar fi produs din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, conform informațiilor oferite de purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Brașov, Gabriela Dinu, în baza primelor cercetări.

Conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar mașina în care se aflau el și cei cinci pasageri a ieșit în decor, apoi s-a răsturnat în apă.

Din nefericire, șoferul și două femei au decedat în accident, în timp ce o a patra persoană a fost preluată de un elicopter SMURD, pentru a fi transportată în Târgu Mureș, întrucât era în stare gravă. Minorul și a șasea persoană implicată în accident nu au avut nevoie de transport cu elicopterul.

Despre micuț se știe că a fost dus la Spitalul Clinic de Copii Brașov.

Polițiștii continuă cercetările în caz, fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca soluția legală să fie cerută prin procuror.

Update (3 august). Iată mai jos informaţiile oferite în cursul acestei zile de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov:

„La data de 02 august a.c., în jurul orelor 14.55, un bărbat de 37 ani, a condus un autoturism pe DN 73A, dinspre Predeal spre Râșnov iar la km. 11 + 800 m., pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a răsucit și a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă a sensului său de mers iar apoi s-a răsturnat pe o parte, într-un pârâu.

În urma evenimentului a rezulta decesul conducătorului auto, a doi pasageri, femei, cu vârsta de 67, respectiv 47 ani precum și rănirea gravă a altor trei pasageri, un bărbat de 54 de ani, o femei de 30 de ani și un minor de aproximativ 2 ani. Persoanele vătămate au fost transportate: bărbatul la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, minorul la Spitalul Clinic de Pediatrie Brașov iar femeia a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la Spitalul Municipal Târgu-Mureș, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost constituit dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care sunt continuate verificările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului”.

CITIȚI ȘI:

Update. BRAŞOV. Trei oameni au murit, iar trei au fost răniţi în accidentul de pe DN 73 A


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button