[ViDEO] BRAȘOV. Pentru al șaptelea an consecutiv, Academia Forțelor Aeriene are șefă de promoție
„Tineri studenţi din vatra României”, Vivat academia! Vivat aviaţia! Vivat artileria şi radiolocaţia! Vivat România!” au cântat „artileriştii”, „rachetiştii” şi „radiolocatoriştii”, cu toţii „ai cerului apărători”. Sunt versuri din imnul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, unde a avut loc ceremonia de absolvire a promoției „Mărăști, Mărășești, Oituz – 100”, în cadrul căreia 58 de absolvenţi, dintre care 13 fete, au primit primul grad de ofiţer al Aviaţiei Române, fiind înaintaţi vineri la gradul de sublocotenent şi pregătindu-se să ocupe funcţii în Ministerul Apărării Naţionale și Ministerul Afacerilor Interne. Tinerii au urmat timp de trei ani programe de studii în management în aviaţie, managementul traficului aerian şi managementul sistemelor de rachete şi artilerie antiaeriene, în armele aviaţie naviganţi, aviaţie nenaviganţi, controlor trafic aerian, război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană, radiolocaţie şi artilerie şi rachete antiaeriene, obținând licența în Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică.
Interesant este că la cinci din cele șapte specializări ale promoţiei „Mărăști, Mărășești, Oituz – 100”, cei mai buni studenţi vin din rândul fetelor. Astfel, alături de şefa de promoţie, Raluca Teodora Vasile, care a absolvit la artilerie şi rachete antiaeriene pentru Forţe Terestre şi a obţinut media generală 9,89, s-au aflat Diana – Elena Postolache, la aviaţie nenaviganţi – media 9,86; Andreea – Daniela Crăciunică, la război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană – media 9,70; Florentina Ghiţă, la radiolocaţie – media 9,33; Roxana – Andreea Chirea, la artilerie şi rachete antiaeriene pentru Forţe Aeriene – media 9,43.
„Mă simt onorată să reprezint promoția «Mărăști, Mărășești, Oituz – 100» și de asemenea emoționată. E o deosebită plăcere pentru mine să vorbesc în numele promoției mele și să-mi reprezint colegii. Acești trei ani au reprezentat foarte multă muncă, dar a fost o onoare să fiu studenta unei prestigioase instituții de învământ superior. A fost visul meu să fac această specializare, ca ofițer îmi voi instrui subordonații cum să tragă cu tunul sau cu racheta. Și sora mea este astăzi avansată la gradul de sublocotonent, a absolvit Institutul Medico-Militar din București”, a explicat proaspătul sublocotentent Raluca Teodora Vasile, originară din județul Olt, care abia aşteaptă să-şi înceapă viaţa de ofițer de artilerie și rachete, după ce va parcurge un an în Școala de Aplicație pentru Forțele Terestre de la Sibiu.
„Mă încearcă niște sentimente incredibile, fantastice, pentru că am pășit pe o nouă treaptă, începem o nouă viață, plină de responsabilități. Este o încununare a muncii pe parcursul a trei ani grei, dar foarte plini de satisfacții și de momente frumoase, alături de un colectiv superb. Visul tatălui meu a fost să devin pilot, dar pe mine m-a atras mai mult această specialitate, controlor de trafic aerian”, a spus slt. Paul Alexandru Popa, șeful de promoție al specializării control de trafic aerian, cu media 9,78.
„Toți absolvenții vor pleca la școlile de aplicație din specializările lor, unde vor urma timp de un an cursul de bază, formare pentru prima funcție. Este deja al șaptelea an consecutiv în care o fată este șef de promoție. Sunt 13 absolvente și cinci sunt șefe de promoție pe specializări. Este o realitate, fetele sunt mai conştiincioase și mereu le vor lua fața băieţilor la rezultatele şcolare”, a declarat maiorul Alexandru Roman, ofiţer de relaţii cu publicul al Academiei, care a precizat că doi dintre colegii tinerilor și-au continuat studiile la academii militare din SUA.
Citiți și:
RAŞOV. Academia Forţelor Aeriene are din nou o fată drept şef de promoţie
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.