BRAȘOV. Primarii din județ, solicitați să se implice în campania de stopare a epidemiei de rujeolă
Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, s-au întâlnit ieri cu primarii din judeţul nostru şi cu reprezentanţi ai instituţiilor sanitare pentru a discuta despre situaţia îmbolnăvirii copiilor cu rujeolă şi despre măsurile concrete, care vor fi luate pentru a împiedica răspândirea maladiei. De la începutul anului şi până în prezent în judeţul nostru au fost confirmate 409 cazuri de rujeolă, potrivit datelor oferite de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Braşov. „Vreau să ştiţi că autorităţile privesc la modul cel mai serios acest lucru. Campania de conştientizare a populaţiei a început de mai multă vreme, dar vreau să vă spun că, începând de ieri, am apăsat pe acceleraţie şi vreau să facem în aşa fel încât să ne mişcăm extraordinar de organizat, în aşa fel încât la nivelul fiecărei localităţi pe care dumneavoastră o reprezentaţi oamenii să conştientizeze pericolul la care se expun, în cazul în care nu îşi vaccinează copiii împotriva acesti boli”, le-a spus prefectul primarilor prezenţi.
*Este un lucru extrem de important şi trebuie tratat ca atare
Preşedintele Consiliului Judeţean i-a asigurat pe edilii din judeţ de tot sprijinul său. „Suntem cu toţii aici pentru a vedea că este un lucru extrem de important şi trebuie tratat ca atare. Este bine că, până în prezent avem dozele de vaccin necesare pentru a putea să îi imunizăm pe cei care nu au fost vaccinaţi, aici intervine rolul autorităţilor locale de a identifica aceste persoane. Sunt foarte multe cazuri, dar le gestionăm foarte bine şi cred că este foarte important ca fiecare dintre dumneavoastră în comunitatea dumneavoastră să duceţi acest mesaj şi noi vă asigurăm de tot sprijinul”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea.
La nivelul Braşovului, până în acest moment sunt 409 cazuri de rujeolă confirmate, de la începutul anului şi până în prezent. În acelaşi timp, în stocul Direcţiei de Sănătate Publică există 10.568 de doze de vaccin. „Noi vă solicităm sprijinul şi să ne ajutaţi în comunităţile dumneavoastră, să identificăm persoanele, care nu sunt înscrise la medicul de familie şi cei care nu sunt vaccinaţi să se vaccineze, pentru că toţi părinţii trebuie să conştientizeze că este foarte importantă această vaccinare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Claudia Bularca.
Parteneriat între DSP şi Partida Rromilor Pro Europa
În acest context, prefectul Rasaliu a ţinut să sublinieze că îl bucură foarte mult faptul că reprezentanţi ai etniei rrome au răspuns acestei acţiuni de conştientizare a populaţiei printr-o scrisoare deschisă, „un lucru demn de lăudat. În primul rând este vorba despre o convocare a grupului de lucru mixt, structură responsabilă privind hotărârea de Guvern nr.18/2015 privind strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rrome de adaptare, implementare şi monitorizare a planului de măsuri pentru incluziunea socială a minorităţii rrome la nivel de judeţ. Iniţierea şi încheierea unui parteneriat între Direcţia de Sănătate Publică şi Asociaţia Partida Rromilor Pro Europa s-a născut în urma unei campanii de informare, prevenire şi vaccinare a copiilor de etnie rromă împotriva rujeolei. Derularea campaniei s-a făcut cu sprijinul reţelei de mediatori sanitari. Acesta este unul dintre aspecte, dar rujeola nu îi vizează doar pe cetăţenii de etnie rromă, acolo însă avem cele mai mari probleme, acolo ajungem cel mai greu, iar prin parteneriate de acest fel vom putea să vaccinăm cât mai mulţi copii şi să evităm în acest fel răspândirea rujeolei în comunităţi”, a declarat prefectul Braşovului, Marian Rasaliu.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.