Economic

ANRE. Furnizorii trebuie să stocheze peste 18 milioane de MWh de gaze naturale pentru iarnă

 

Furnizorii sunt obligați să stocheze o cantitate de 18,6 milioane de MWh de gaze naturale pentru iarnă, potrivit datelor Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Din cantitatea totală, 8,1 milioane de MWh vor merge către consumul clienților casnici, 7 milioane de MWh vor fi destinați clienților non-casnici, iar 3,4 milioane de MWh vor fi utilizați în termocentralele producătoare de agent termic.

Furnizorii trebuie să constituie stocurile în depozitele subterane până la 31 octombrie 2017. Cantitățile vor fi utilizate în perioada rece, în intervalul noiembrie 2017 – martie 2018.

Recent, președintele ANRE, Niculae Havrileț, declara că furnizorii de gaze ar putea să nu mai fie obligați să constituie depozite pentru viitorul sezon rece, în condițiile în care prețul gazelor de import va fi la iarnă mai mic decât al gazelor înmagazinate. „Dacă o vom face, dacă vom obliga furnizorii, o vom face pentru securitate, nu pentru a avea prețul cel mai mic. Însă trebuie să ne gândim și cine plătește siguranța”, a explicat oficialul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button