Expres

BRAŞOV. 43 de ani de la incendiul izbucnit la Autocamioane şi de la înfiinţarea Detaşamentului 2 Pompieri

 

Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov, situat pe strada Berzei, împlineşte astăzi 43 de ani de la înfiinţare.

Cu această ocazie, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov au amintit că subunitatea a fost constituită ca urmare a unui incendiu devastator izbucnit pe 3 iulie 1974, la magazia de materiale a halei de montaj general de la Întreprinderea de Autocamioane Braşov. După două săptămâni de la acel incident grav, subunitatea cunoscută astăzi drept „Detaşamentul 2 Pompieri Braşov” a devenit funcţională, iar în prezent are, în medie, 7 intervenţii pe zi.

Această structură are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă de 640 kilometri pătraţi, care cuprinde două municipii, şase comune şi nouă sate, precum şi două zone turistice, totalul locuinţelor fiind de 55.941 şi totalul populaţiei – 190.884 de locuitori. Raionul de intervenţie are următoarea delimitare geografică: (nord) Lunca Câlnicului, (nord-est) Vama Buzăului, (sud-est) Timişul de Sus (vest), Strada Toamnei.

„În afară de raionul de bază, raionul de intervenţie a Detaşamentului 2 de Pompieri cuprinde municipiul Săcele şi localităţile Hărman, Podu-Olt, Purcăreni, Lunca-Câlnicului, Tărlungeni, Zizin, Prejmer, Teliu, Brădet, Vama-Buzăului, Babarunca, Budila şi Timişul de Jos”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja.

Angajaţii din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Braşov intervin cu 10 autospeciale (două de primă intervenţie şi comandă, trei cu apă şi spumă, una pentru descarcerare, uan de stingere cu praf şi azot, una pentru evacuarea fumului, gazelor şi pentru iluminat, o autoscară mecanică, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD), şase utilaje (două motopompe remorcabile şi patru transportabile) şi două ambarcaţiuni (una pneumatică pentru 10 persoane şi una cu chila rigidă).

„De la începutul anului până în prezent Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov a intervenit la 1483 situaţii de urgenţă, în medie aproximativ 7 intervenţii / zi”, a precizat cpt. Ciprian Sfreja.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button