Expres

Laura Codruța Kovesi, reclamată la Ministerul Justiției

 

După ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat din nou să participe la audieri, comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis să sesizeze Ministerul Justiției. Au fost șapte voturi pentru și trei împotrivă. Totodată, sefei DNA i se solicită să răspundă în scris dacă a fost prezentă acasă la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor.

Propunerea de depunere a unei plângeri penale, făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, nu a fost supusă la vot.

Pleșoianu a cerut și revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcție. „Doamna Kovesi încalcă o hotărâre negru pe alb a Curţii Constituţionale. Dacă nici acum nu este oportun, cred că Parlamentul trebuie să plece acasă. Colegii au considerat că trebuie lăsată la latitudinea Ministerului Justiţiei. Rămâne de văzut cum va acţiona domnul Tudorel Toader de acum încolo. A fost încălcată o hotărâre a Curţii Constituţionale. Colegii de la PNL şi USR sunt avocaţii constanţi ai doamnei Kovesi. Consider că am fost sfidaţi destul de trei ori. Să ne apucăm să îi trimitem iar scrisori este sub demnitatea Parlamentului. PNL şi USR îl apară şi pe domnul Oprea, şi pe domnul Coldea. Din punctul meu de vedere, nu se poate face un raport final până nu vin toate aceste persoane sau până când nu sunt sancţionate într-un fel sau altul pentru că nu au venit”, a declarat Pleșoianu.

Pentru a explica motivele pentru care nici de această dată nu a dat curs invitației, Kovesi a trimis o scrisoare membrilor comisiei: „Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauza ce formează obiectul activităţii Comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie 2017 la şedinţa Comisiei de anchetă”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button