Expres

Un brașovean și un sibian, recompensați cu 1.000 de euro, pentru cum și-au imaginat dezvoltarea „Fabricii de Cultură”

 

Un brașovean și un sibian care au participat la un atelier din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) au câștigat 1.000 de euro, după ce au venit cu cea mai bună soluție de reamenajare a două spații deja existente în săli potrivite spectacolelor. În total au fost prezentate 13 proiecte în cadrul atelierului condus de Jean-Guy Lecat, iar câștigătoare a fost desemnată lucrarea sibianului Ioan Emilian Veliciu – 30 de ani și a brașoveanului Alin Bogdan – 25 de ani.

„Pe parcursul celor zece zile, cei 15 participanți, tineri arhitecți, masteranzi și studenți în ani terminali la facultăți de profil din țară, au deslușit tainele reinventării spațiilor în destinații culturale de la unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scenografi din lume, cu peste 200 de spații de joc redesenate în întreaga carieră.
Tinerii profesioniști au avut și două teme concrete pe care au lucrat: un spațiu abandonat al Universității «Lucian Blaga» din Sibiu, pe care organizatorii își propun să-l ofere studenților ca spațiu de joc și săli de cursuri, și Fabrica de Cultură, unde s-au jucat multe dintre spectacolele FITS din acest an, un spațiu în continuă dezvoltare, parte a unui proiect grandios pentru prezentul și viitorul artelor spectacolului.
După deliberarea juriului, cel mai bun proiect dintre cele 13 prezentate a fost considerat cel realizat de Ioan Emilian Veliciu (30 de ani, Sibiu) și Alin Bogdan (25 de ani, Brașov) care au prezentat soluții tehnice ingenioase și integrate ca design pentru Fabrica de Cultură”, se explică într-un comunicat publicat pe sibtfest.ro.

Constantin Chiriac, președinte FITS și directorul general al Teatrului Național Sibiu, a participat la prezentarea tuturor proiectelor rezultate ca urmare a atelierului. „Este importantă pentru noi viziunea tinerilor pentru aceste spații. Ambele proiecte – și Fabrica de Cultură, și spațiul de la ULBS – sunt destinate publicului, iar noi avem o profesiune de credință din a oferi acestuia cele mai bune experiențe artistice, dar și cele mai bune condiții pentru a se bucura de evenimente”.

La cererea participanților, organizatorii atelierului au declarat că își propun continuarea acestui proiect de educație – parte a FITS – și la ediția viitoare a Festivalului, care va avea loc între 8 și 17 iunie 2018.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button