Politic

CCR va discuta luna viitoare contestația depusă de Sorin Grindeanu privind moțiunea de cenzură

 

Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta, pe 12 iulie 2017, contestația depusă de fostul premier Sorin Grindeanu privind moțiunea de cenzură în urma căreia Guvernul a fost demis.

Sorin Grindeanu a trimis, recent, o scrisoare președintelui CCR, Valer Dorneanu, solicitându-i să examineze condițiile în care senatorii și deputații au votat moțiunea de cenzură. 

„Având în vedere rolul Curții Constituționale de garant al supremației Constituției, precum și de unică autoritate de jurisdicție constituțională în România, fără a solicita anularea adoptării moțiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condițiile votării de către senatori și deputați a acestei moțiuni și de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispozițiilor constituționale și legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari”, a arătat Sorin Grindeanu. 

Parlamentul a dezbătut și votat în 21 iunie 2017 moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”, inițiată de PSD și ALDE. Moțiunea a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” și 10 voturi „împotrivă”, iar Guvernul Grindeanu a fost demis. 

Citiți și: 

Grindeanu, ȘAH la Dragnea!!! REVINE premier?!…

LIVETEXT. MOȚIUNEA DE CENZURĂ a trecut. Guvernul Sorin Grindeanu a fost DEMIS

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button