[ViDEO] BRAŞOV. Val de internări din cauza rujeolei
După ce s-au confruntat cu o alertă pentru focar de meningită, medicii specialişti de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov se văd nevoiţi să elibereze o parte din aripa pentru adulţi, pentru a putea face faţă valului de internări din cauza rujeolei. Mai ales că se aşteaptă să apară noi cazuri, motiv pentru care, în această s-a luat decizia externării mai multor pacienţi care au fost internaţi cu suspiciunea de meningită, urmând ca saloanele să fie dezinfectate şi pregătite pentru a primi cazurile de rujeolă. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă organizată de prefectul Marian Rasaliu (foto), la sediul instituţiei. „De ieri până astăzi s-a semnalat un număr mare de cazuri internate de rujeolă, după cum au spus colegii în raportul de gardă de azi-dimineaţă. Vom extinde secţia de pediatrie, vom elibera jumătate din etajul destinat secţiei pentru adulţi. La raport păreau să fie 64 de cazuri, sunt mulţi sugari şi copii mici. În ultimele două zile s-a constatat un număr ridicat de cazuri”, a declarat dr. Ramona Ionescu (video 1), managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov.
Apel către părinţi să-şi vaccineze copiii
Cei mai mulţi copii internaţi cu rujeolă la Spitalul de Boli infecţioase provin din categoria celor nevaccinaţi cu vaccinul ROR. Cu ceva timp în urmă, a fost penurie şi la Braşov, chiar dacă nu a lipsit cu totul, aşa cum s-a întâmplat în mare parte din ţară. „La jumătatea lunii mai, am primit 3.830 de doze de vaccin ROR, iar săptămâna trecută am primit 200 de doze suplimentar. S-a început repartiţia către medicii de familie, mai avem şi pe stocul DSP şi sperăm ca părinţii să îşi vaccineze copiii”, a declarat dr. Claudia Bularca (video 2), purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov. Medicul a mai precizat că la nivel naţional a fost declanşată epidemia de rujeolă, iar cazurile înregistrate la Braşov se înscriu în registrul epidemiei, dar deocamdată, situaţia este ţinută sub control. 70% dintre copiii din Braşov sunt vaccinaţi împotriva rujeolei. „Au apărut cazuri de rujeolă şi la pacienți vaccinați sau erau vaccinați recent şi nu se instalase deja imunittea. Facem un apel către populație să meargă cu copiii la vaccinat, la medicul de familie. Pentru că e un virus, nu avem tratament direct pentru tratarea acestor copii la domiciliu. Cazurile sunt internate şi primesc şi antibiotic cei din medii sociale cu deficit de igienă sau cei în cazul cărora avem motive să credem că se poate suprainfecta”, a mai spus dr. Ramona Ionescu.
Citiţi şi:
BRAŞOV. Numărul de cazuri de rujeolă a explodat!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.