Economic

BRAȘOV. Proville a renunţat la contractul de reabilitare a clădirii fostului Grup Şcolar de Alimentaţie Publică şi Turism

 

Întrerupte peste iarnă, lucrările de reabilitarea a sediului fostului Grup Şcolar de Alimentaţie Publică şi Turism, situat pe strada Zizinului, vor fi reluate cu întârziere, din cauza faptului că firma care câştigase proiectul nu mai are capacitatea să funcţioneze şi a renunţat la contract.

Reprezentanţii SC Proville SRL au anunţat în luna aprilie, când ar fi trebuit să redeschidă şantierul, faptul că sunt în incapacitate profesională şi financiară, solicitând rezilierea contractului şi pierzând astfel garanţia depusă. Pe de altă parte, Primăria Braşov este nevoită să găsească altă firmă care să se ocupe de reabilitare. Licitaţia a fost lansată recent, iar ofertele vor putea fi depuse până pe data de 12 iunie.

În mod normal, lucrările ar fi trebuit să fie gata în luna februarie a acestui an, dar contractul a fost suspendat timp de 4 luni, din cauza vremii, astfel că termenul fusese mutat pentru luna iunie. Acum, intervenind problema cu Proville, nimeni nu mai are curaj să ofere un termen, fiind puţin probabil ca lucrările să fie gata până la începerea anului şcolar 2017 – 2018, când se dorea mutarea Liceului Sportiv acolo.

Ar mai fi de realizat 66% din proiect

Până să renunţe la lucrare, Proville a apucat să execute doar 34% din lucrare, întrucât a fost nevoie mai întâi de eliberarea spaţiului şi de igienizare. În prezent, ar mai fi de realizat finisare gletuire (10%), zugrăveli cu vopsea lavabilă, placare cu gresie și faianță, montare lambriuri holuri, montare parchet, montare uși interioare, lucrări la instalația termică. reparații la pardoseala de mozaic (holuri/trepte) etc..
Valoarea lucrărilor care ar mai fi de executat se ridică la 1.533.206 lei (TVA inclus), iar durata a fost estimată la trei luni, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov. Pe de altă parte, valoarea lucrărilor deja executate este de aproximativ 473.000 de lei.
Imobilul, care a intrat în reparaţii în primăvara anului trecut, va avea 17 săli de clasă, şase grupuri sanitare, 14 cabinete, dar şi spaţii pentru cancelarie şi birouri administrative.

foto – arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button