BRAŞOV. Amenajarea de trasee pentru mountain bike, prevăzută în Strategia de Dezvoltare
Proiectul privind amenajarea de trasee pentru biciclete în zona montană a municipiului Braşov este inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU). Este vorba despre un proiect al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, estimat la 200.000 de euro, pe care Municipalitatea speră să-l poată implementa cu fonduri accesate prin Programul Operaţional Regional (fiind însă posibilă şi varianta de finanaţare de la bugetul local).
Dar, pentru amenajarea traseelor este necesar, în primul rând, să fie obţinut acordul din partea Ministerului Mediului pentru a trece zona de interes din încadrarea funcţională de „pădure” în cea de „pădure – parc”. Pentru a obţine această modificare, trebuie trimise către Minister traseele şi studiul de impact. Până acum, de „hârţoage” s-a ocupat o asociaţie.
„În prezent, suntem în faza de a prelua proiectul de la asociaţie. Trebuie să verificăm traseele şi dacă este cazul, să le completăm din punct de vedere tehnic şi să adăugăm tronsoane, acolo unde este cazul şi să realizăm studiul de impact. Sperăm să primim avizul de la Ministerul Mediului”, a precizat directorul RPLP Kronstadt, Dan Olteanu.
În paralel, pe lângă soluţia de finanţare, trebuie gândit cine se va ocupa de administrarea şi întreţinerea traseelor, cum se va asigura accesul cu bicicleta (spre exemplu, prin transport pe cablu), cum va fi recuperată investiţia etc..
De accesarea de fonduri se va ocupa Municipalitatea.
„Suntem interesaţi de dezvoltarea acestui domeniu. Este o investiţie foarte importantă pentru noi, pentru că Poiana Braşov trebuie să fie ofertantă şi în perioada de vară pe de-o parte, iar pe de altă parte pentru că zona este optimă pentru acest gen de activităţi”, a declarat administratorul public al municipiului Braşov, Miklos Gantz.
Proiectul prevede amenajarea a două trasee „pentru coborâre” situate în partea vestică a domeniului schiabil, între pârtiile Subteleferic şi Lupului şi a unui traseu cu dificultate redusă, pentru familii, în partea estică, între Poiana Braşov şi Poiana de Jos, în zona Ruia – Cabana Junilor- drumul vechi. Fiecare dintre acestea va avea o lungime de aproximativ cinci kilometri.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.