BRAŞOVEANCĂ arestată preventiv pentru afaceri ilegale privind înmatricularea autovehiculelor
O femeie din Braşov a fost arestată preventiv, ieri, fiind acuzată că a pretins şi primit diverse sume de bani de la trei persoane care doreau să-şi înmatriculeze autovehiculele, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Registrului Auto Român (RAR) Braşov şi de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Braşov.
Potrivit reprezentantului Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procuror Adrian Aldea, braşoveanca, pe nume Brînduşa Ioana Lalu, a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de complicitate la furt calificat.
„Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2015 – mai 2017, inculpata a pretins şi primit diverse sume de bani de la trei persoane care doreau să îşi înmatriculeze autovehiculele, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul RAR Braşov şi SPCRPCIV (n.r. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) Braşov, promiţând că îi va determina pe aceştia să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle acestora de serviciu în legătură cu înmatricularea autovehiculelor”, a explicat procurorul.
Mai mult, inculpata i-ar fi promis unei persoane că o va ajuta să înmatriculeze un autoturism pe care aceasta din urmă îi spusese că l-a furat din Germania, pentru ca apoi să-l vândă.
„Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare”, a precizat procurorul Adrian Aldea.
Actele de urmărire penală au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de Poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Flagrant, Serviciul Operații și Serviciul Județean Brașov, respectiv cu sprijinul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.