112

[ViDEO] BRAŞOV. Valea Zimbrilor, un obiectiv turistic ce nu trebuie ocolit

 

Când vorbim de Vama Buzăului ca destinaţie turistică vorbim şi despre Valea Zimbrilor, un obiectiv din judeţul Braşov care se comportă ca un magnet în atragerea turiștilor.

În 2016 au trecut pragul rezervației în jur de 16.000 de persoane. Este un semn că turismul începe să se «dezghețe» la Vama Buzăului. Rezervația de zimbri are și scopul firesc de a salva această specie, de a reda libertății animalele, de unde și necesitatea extinderii cu 80 de hectare a rezervaţiei, ceea ca va face ca în primă fază animalele să treacă printr-o semi-libertate. Avem în plan ca zona Vama Buzăului, poalele Ciucaşului, să fie populată cu această specie de zimbru”, a declarat primarul comunei, Tiberiu Chirilaş.   

Directorul rezervaţiei, Fabian Roth, este de părere că aceste animale pot fi ca o terapie anti-stres: „Zimbrii, prin felul lor de a fi, transmit o linişte pe care, dacă ai timp să o descoperi, vei fi răsplătit din plin. Astfel, recomand celor care vin în Rezervaţie, să-şi rezerve minim o jumătate de oră, dacă nu chiar o oră, pentru a putea simţi cu adevărat liniştea şi tihna pe care o transmit aceste animale”. (vezi video)

În acest moment, în rezervaţie mai sunt 36 de exemplare – 20 masculi şi 16  femele. Cel mai tânăr exemplar are patru luni, iar cel mai bătrân, 14 ani. Doi zimbri de la Vama Buzăului vor fi eliberaţi în curând în pădurile din judeţul Nemţ, unde, începând din anul 2012 au fost eliberate mai multe animale.  

Primarul a precizat că anul acesta vor începe lucrările de extindere a ţarcului de la Vama Buzăului, astfel încât zimbrii să fie pregătiţi pentru eliberare: „Am prins pe bugetul Asociaţiei «Valea Zimbrilor» 160.000 de lei pentru acest proiect. Vom începe lucrările de îngrădire a 80 de hectare, cu rol de zonă de adaptare la viaţa în libertate. De asemenea, vom amenaja câteva observatoare.

Biletul de vizitare a Văii Zimbrilor este 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Cotizația comunei la întreţinerea rezervaţiei este de 87.000 de lei anual, asta însemnând 25 de lei pe cap de locuitor.

150.000 de lei sper să dea Consiliul Județean Braşov, este deja prins în buget, 3.000 de euro Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, iar comuna Prejmer dă în jur de 20.000 de lei, deci cam 3 lei de locuitor”, a calculat Chirilaş.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button