Delicte

BRAȘOV. Un fost și un actual viceprimar, găsiți incompatibili de ANI

 

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, în două comunicate, că a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul mai multor foști și actuali aleși locali. Printre aceștia se află și doi brașoveni:

Kadar Marton Attila, fost viceprimar şi actual consilier local al comunei Hoghiz, care în perioada 21 iunie – 5 octombrie 2012, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. „Kadar Electric” S.R.L.

Gheorghe Dănuț Darie, viceprimar al comunei Moieciu, care în perioada 28 iunie 2012 – 9 mai 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator în cadrul S.C. Danfor S.R.L., încălcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Art. 87, alin. (1) lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, prevăd că „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice, […] lit.g) calitatea de comerciant persoană fizică”.

Reprezentanții ANI reamintesc că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

De asemenea, ei atrag atenția că „ persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Citiți și:

BRAȘOV. Un funcționar public din Săcele și un fost coleg de breaslă din Beclean, în vizorul Agenției de Integritate


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button