112

„Proprietar de pensiune în judeţul BRAŞOV” săltat de poliţişti pentru înşelăciune

 

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri, iar astăzi va fi propus spre arestare, fiind suspectat că a comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, dându-se drept proprietar de pensiuni, pe internet.

Potrivit anchetatorilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, suspectul a făcut cel puţin trei victime, pe una dintre acestea minţind-o că este proprietarul unei unităţi de cazare din judeţul Braşov.

„La data de 12 decembrie 2016, Secția 19 Poliție a fost sesizată de către un tânăr cu privire la faptul că este victima unei infracțiuni de înșelăciune, acesta contactând în zilele de 6 și 7 decembrie 2016 un bărbat necunoscut, care avea postat, pe un site, un anunț prin care oferea locuri de cazare la munte pentru perioada Revelionului 2017, iar în urma discuțiilor purtate, a fost determinat să-i trimită o sumă de bani, ca avans pentru rezervarea unei camere, după care bărbatul nu a mai putut fi contactat”, se menţionează într-un comunicat remis astăzi de Poliţie.

Agenţii au aflat că victima a sunat la numărul de telefon afişat pe internet şi a discutat cu un necunoscut, fiind interesată să închirieze o pensiune, în judeţul Braşov.
„În urma dialogului cu un bărbat care și-a atribuit calitatea de proprietar al unei pensiuni din județul Brașov, (n.r. victima) a fost indusă în eroare. Mai mult, bărbatul a insinuat că îi va face victimei o ofertă pentru trei nopți de cazare și îi va oferi un preț mai bun, precizând însă că trebuie să-i achite un avans de 1.500 de lei, prin depunerea sumei într-un cont bancar”, se menţionează în comunicat.
După efectuarea tranzacţiei, „proprietarul de pensiune” nu a mai putut fi contactat, astfel că victima şi-a dat seama că fusese escrocată şi a sesizat Poliţia.

Încă două infracţiuni, după acelaşi tipar
În urma investigaţiilor, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe suspectul în vârstă de 25 de ani şi îl suspectează de faptul că ar mai fi comis două fapte similare. Astfel, pe 29 noiembrie 2016, el ar mai fi reuşit să înşele două persoane, determinându-le să îi trimită avansuri pentru locurile de cazare în sumă de 4.800 de lei. Ieri, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au efectuat o percheziţie domiciliară, în urma căreia l-au depistat pe suspect. Cercetările în caz continuă.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button