Economic

Fabrica de bere din Braşov a fost preluată oficial de japonezii de la Asahi. Grupul nipon a finalizat achiziţia activelor SABMiller din Europa Centrală și de Est

 

Fabrica de bere din Braşov a fost preluată oficial de grupul japonez Asahi. În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings a finalizat achiziția fostelor active ale SABMiller din Europa Centrală și de Est (ECE), a anunţat Ursus Breweries.

„Astăzi (31 martie 2017 – n.r) a fost finalizată achiziția de către Asahi a fostelor operațiuni de afaceri și mărci deținute de SABMiller în Europa Centrală și de Est, care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe (operațiunilor CE). Aprobarea din partea Comisiei Europene a achiziției SABMiller de către AB InBev a fost condiționată de angajamentul AB InBev de a vinde operațiunile din centrul și estul  Europei (CE). La începutul acestei luni, Comisia Europeană a anunțat faptul că și-a dat acordul pentru vânzarea acestor operațiuni către Asahi”, se arată în comunicatul de presă al Ursus Breweries.

Prin urmare, fostele afaceri ale SABMiller din România, Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia și Ungaria vor fi integrate într-o nouă companie denumită Asahi Breweries Europe Ltd. Aceasta va avea sediul în Praga și va fi condusă de Paolo Lanzarotti.

„Am parcurs un drum  lung până aici și suntem încântați să continuăm împreună cu Asahi dezvoltarea acestei afaceri. Ambele companii au mărci excelente în portofoliu și oameni extraordinari, care împărtășesc aceeași pasiune pentru bere. La fel ca Asahi, suntem mândri de istoria, tradiția și calitatea mărcilor noastre, iar clienții, consumatorii și acționarii noștri sunt prioritari”, a declarat Paolo Lanzarotti, CEO-ul Asahi Breweries Europe Ltd.

Dezvoltarea va continua

În România, Ursus Breweries deţine trei fabrici de bere în Brașov, Buzău și Timișoara, dar și o linie de producție de capacitate mică în Cluj.

„Vom dezvolta în continuare ceea ce Ursus Breweries a construit deja în România: o bază de producție solidă, un portofoliu puternic de mărci, incluzând atât mărci-simbol cu o puternică tradiție românească, precum și importante mărci internaționale și o echipă locală extraordinară. Vom continua să depunem toate eforturile pentru a deveni cea mai admirată companie din industria berii din România”, a arătat Igor Tikhonov, președintele Ursus Breweries.

Practic, Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell și St. Stefanus.

Asahi Group Holdings are afaceri în peste 100 de țări din întreaga  lume, în domenii  precum producția de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare și a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deține un portofoliu diversificat, care include mărcile Asahi  Super Dry, Peroni și Grolsch.

O poveste începută în 1892

Fabrica din Braşov a fost achiziţionată de SABMiller România în luna mai 2004. Povestea a început, însă, în anul 1892, când concernul „Friederich Czell şi fiii” a cumpărat distileria Dârste şi a construit o nouă fabrică de bere, inaugurând astfel în Braşov o afacere care s-a dezvoltat şi s-a consolidat puternic de-a lungul anilor, devenind o marcă de prestigiu.

Afacerea a înflorit într-o aşa măsura încât Alexandru Petit consemna în „Monografia Braşovului” din 1922 creşterea numărului de angajaţi la 130, precum şi creşterea producţiei anuale de bere şi malţ la 40.000 de hl şi 80-90 de vagoane anual.

Odată cu naţionalizarea din 1948, uzina şi-a schimbat numele în „Aurora”. De atunci, fabrica a trecut printr-un proces continuu de retehnologizare şi dezvoltare, care a dus la mărirea capacităţilor de producţie, mecanizarea şi automatizarea proceselor tehnologice. În 1995, Aurora a devenit o companie cu capital privat integral 100% românesc.

În perioada 2000-2001 s-a construit şi pus în funcţiune o secţie nouă de fermentare primară complet automatizată. După achiziţia Aurora de către SABMiller în 2004 au continuat proiectele de dezvoltare şi modernizare a fabricii, dar şi procesele pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button