Economic

Persoanele juridice nerezidente în România trebuie să depună formularul 101

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că persoanele juridice nerezidente care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care, potrivit prevederilor Codului Fiscal au obligația de a plăti impozit pe profit în țara noastră, trebuie să depună, până la 25 martie 2017, la Administrația Fiscală pentru Contribuabili Nerezidenți, din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, formularul 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”.

Administrația Fiscală pentru Contribuabili Nerezidenți a primit, prin ordinul președintelui ANAF nr. 581/2017, competența de administrare a obligațiilor fiscale datorate de mai multe categorii de contribuabili.

Este vorba despre persoanele juridice nerezidente, care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care obțin, potrivit art. 38 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, venituri din transferul proprietăţilor imobiliare situate în România, inclusiv din închirierea sau cedarea folosinţei proprietăţii sau a oricăror drepturi legate de această proprietate imobiliară; vânzarea-cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română și exploatarea resurselor naturale situate în România, inclusiv vânzarea-cesionarea oricărui drept aferent acestor resurse naturale.

În această categorie mai intră și persoanele juridice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European care obțin din România venituri din dobânzi și care optează pentru regularizarea impozitului plătit potrivit art. 225 din Codul Fiscal, dar și persoanele juridice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri și care realizează venituri din România din activități artistice sau sportive, și care optează pentru regularizarea impozitului plătit potrivit art. 227 din Codul Fiscal.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button