BRAŞOV. Tinerii au şansa de a-şi găsi mentori
Astăzi începe la Braşov seria de primăvară-vară a Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a IV-a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelenţă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu peste 500 profesionişti consacraţi. Tinerii brașoveni sunt aşteptaţi de astăzi până vineri, în intervalul orar 14.30–16.00, la Biblioteca Județeană „George Barițiu”.
Cei care le vor vorbi tinerilor la conferinţele BookLand Evolution din Brașov sunt: Mircea Brenciu, Adrian Munteanu, Radu Turcescu, Dana Lupșa, Teofil Mihăilescu, Monica Buliga, Mihaela Tatu, Anca Dionisie, Petronela Rotar, Dorian Lungu, Costin Butnar, Eugen Târnovan, Titus Constantin, Sorin Silvestru, Anca Timiș, Cătălin Ionașcu, Mădălina Stoica, Onelia Pescaru.
Intrarea la conferinţe este liberă. Programul întregii săptămâni îl puteţi găsi aici.
Câteva mărturii ale „speakerilor”:
„Nu sunt de partea celor care consideră generația tânără de azi ca o entitate debusolată, lipsită de vigoarea unor realizări de înălțime, inapetentă la frumosul autentic și lipsită de orizont pe termen lung. Relația mea cu generația tânără mi-a scos în cale tineri cu disponibilități variate și talente viguroase. Ceea ce trebuie să aibă în vedere tinerii de azi, este să reușească să strângă rândurile în jurul propriilor posibilități, să se autoanalizeze, să descifreze care le sunt atuurile, înzestrările venite de Sus pe care fiecare le are. În momentul finalizării unei analize mature a propriului sine, tinerii sunt pe cale de a înfăptui revoluții tehnologice, culturale sau sociale în stare să așeze rosturile țării pe umeri puternici, cu vise și izbânzi remarcabile. Eu voi aștepta momentul acela când voi putea contempla această devenire, pentru că neapărat trebuie să fiu prezent atunci”. – Adrian Munteanu, scriitor, actor de teatru, regizor, scenarist;
„BookLand Evolution este un concept cool! Mi-aduc aminte de perioada mea de liceu şi de studenţie şi de faptul că nu ştiam atunci cât de mult aş fi avut nevoie de o astfel de „matrice călătoare” care să mă molipsească cu entuziasm, să-mi dea încredere la început de drumuri, să-mi producă un pic de „usage du monde”, să mă inspire, prin invitaţii săi şi carierele acestora, să nu-mi pierd entuziasmul, puterea, încrederea, ambiţia, mai mult, să le transform în vise 3D cu valoare adăugată. Şi iată-mă eu însumi invitat ca speaker. Ce le spun celor tineri şi la început de drum? Că indiferent de profesie, ambiţii, vise, proiecte, realizări, notorietate, statut şi câte şi mai câte altele care ne fac să ne simţim maeştri, condiţia devenirii este starea uceniciei permanente. Că trebuie să-şi găsească mentori cu sau fără voie” – Teofil Mihăilescu, arhitect (prof. univ. dr.), fotograf, artist, scriitor.
„De ce am ales să vorbesc? Pentru că iubesc educația și îmi place să contribui la dezvoltarea generațiilor viitoare. Prin prisma profesiei lucrez cu tinerii, iar satisfacțiile sunt imense” – Dana Lupșa, lector universitar doctor, specialist în Relații Publice.
„Am participat cu bucurie, în urmă cu doi ani, la una dintre edițiile conferințelor BookLand Evolution. Să le vorbesc tinerilor, majoritatea de vârsta propriilor mei copii, este o oportunitate extraordinară de a le împărtăși valorile în care cred, să le insuflu bucuria cititului și a scrisului. Găsesc minunată inițiativa BookLand, într-o țară în care tinerii noștri nu au repere, valori, modele autentice” – Petronela Rotar, jurnalistă, scriitoare, blogger.
„Rolul acestor evenimente este unul mult mai important decât ar părea la prima vedere. Într-un context destul de incert, plin de semne de întrebare, educarea tinerilor prin metode alternative reprezintă un punct esențial în dezvoltarea societății de mâine…” – Radu Turcescu, Business Image Advisor, Communication Strategist.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.