112

BRAŞOVEAN găsit vinovat de viol, după ce şi-ar fi abuzat sexual fiica adolescentă în mod repetat

 

Un braşovean acuzat că şi-a abuzat sexual fiica adolescentă a fost condamnat ieri, de Judecătoria Braşov, la 7 ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de viol (4 acte materiale). Inculpatul solicitase, prin apărător, schimbarea încadrării juridice a faptei din viol în tentativă de viol (4 acte materiale), dar instanţa a respins cererea.

Pe latură civilă, magistraţii au dispus ca inculpatul, pe nume Vasile-Iulian Boriceanu, să-i plătească fetei 15.000 de euro cu titlu de daune morale. Sentinţa nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dacă se va menţine pedeapsa aplicată de Judecătorie, inculpatul va avea interzis să se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri de fiica sa, pe o perioadă de 5 ani de la eliberarea din închisoare.

Arestat din 27 mai 2016

Bărbatul a fost arestat preventiv pe 27 mai 2016, după ce fiica lui şi-a făcut curaj şi a mărturisit că era violată de el. Iniţial, judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov, respectiv a Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au dispus ca el să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 15 zile. De atunci, mandatul a fost prelungit de mai multe ori, astfel că inculpatul se află şi în prezent în arest preventiv, urmând ca perioada să fie scăzută din pedeapsa la închisoare, în momentul în care va exista sentinţa definitivă.

„Dacă pe mine mă arestează, voi muriţi”

Totul a ieşit la iveală în momentul în care fata abuzată, pe atunci în vârstă de 14 ani, şi-a făcut curaj şi l-a denunţat pe tatăl ei. Mama adolescentei ar fi mărturisit în faţa anchetatorilor că bărbatul era agresiv atât cu ea, cât şi cu copiii, dar nu a avut curaj să-l părăsească.

„Am fost la Poliţie, dar nu m-au ajutat cu nimic. Au spus că aşa e el, nebun. Ăstea au fost ultimele lui cuvinte când a plecat de acasă: dacă pe mine mă arestează, voi muriţi”, a declarat femeia pentru stirileprotv.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button