Politic

BRAŞOV. Marian Rasaliu este expert contabil şi specialist în administraţie

 

Noul prefect al Braşovului, învestit astăzi în funcţie, Marian Iulian Rasaliu, va împlini la finele acestei luni 47 de ani. Este absolvent al Academiei de Studii Economcie (ASE) Bucureşti – Facultatea de Finanţe şi Contabilitate, are un master în Servicii Publice în Administrație, tot la ASE Bucureşti, un alt master în Managementul administrației publice în procesul integrării europene la M.A.I. – Institutul de Administrație, în asociație cu Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu. A urmat, timp de doi ani, cursul de experți contabili CECCAR Brașov, are un curs la Colegiul de Apărare Academia Militară (în 2009) şi altul de trei luni (în 2011) la Colegiul Național de Informații SRI, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, încă un program de formare pentru înalţi funcţionari publici (tot în 2011), iar ultimul curs (din 2015) este cel în urma căruia a obţinut un certificat nivel 2 securitate radiologică în practici cu surse de radiaţii ionizante.

Timp de zece ani (1994-2004) a fost directorul unui firme de comerţ care se ocupa de import şi distribuţie. A intrat în politică, întâi în ApR, apoi în PD (PDL). În 2004 a fost ales consilier judeţean, ajungând în funcţia de vicepreşedinte al CJ Braşov, apoi a avut un mandat de senator ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripția electorală Nr. 8 Brașov. În martie 2013 a trecut la PSD. A ocupat pentru un timp postul de şef al Serviciului Economic Recuperare Debite la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Braşov, ceea ce i-a atras o problemă de incompatibilitate din punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate, apoi a devenit consilier al ministrului la Ministerul Afacerilor Externe. Din decembrie 2013 până în 30 iunie 2016 a fost directorul Uzinei „R” din Feldioara – Sucursala Compania Națională a Uraniului SA. A candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru social-democraţi la Senat, fiind pe locul al treilea.

La începutul acestui an a devenit consilier superior la Primăria Râşnov, drept care întâi a cerut suspendarea, apoi şi-a dat demisia (în 13 februarie) din PSD. Din acest ultim post a fost detaşat pe funcţia de prefect.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Care sunt priorităţile noului prefect

BRAŞOV. Astăzi va fi instalat noul prefect

Update BRAŞOV. „CV”-ul noului prefect

BRAŞOV. Prefectul a fost schimbat!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button