Expres

BRAȘOV. Lucrările la clădirea fostului Grup Școlar de Alimentație Publică și Turism au fost întrerupte peste iarnă

 

Lucrările de reabilitarea a sediului fostului Grup Şcolar de Alimentaţie Publică şi Turism, situat pe strada Zizinului nr. 144 – unde se doreşte mutarea Liceului Sportiv, ar putea fi gata la jumătatea lunii iunie, în condițiile în care muncitorii au fost nevoiți să întrerupă activitatea, din cauza temperaturilor negative din timpul iernii.

„În perioada 1 decembrie 2016 – 31 martie 2017, muncitorii au fost nevoiți să suspende lucrările, din cauza temperaturilor nefavorabile, deoarece au ajuns în etapa desfășurării lucrărilor pentru care este nevoie de temperaturi pozitive”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
Printre altele, mai sunt de realizat finisare gletuire (10%), zugrăveli cu vopsea lavabilă, placare cu gresie și faianță, montare lambriuri holuri, montare parchet, montare uși interioare. De asemenea, mai sunt de realizat ceva lucrări la instalația termică și reparații la pardoseala de mozaic (holuri/trepte).
Aceste lucrări ar trebui să fie gata în maxim două luni și jumătate de la reluarea lor, conform contractului. Astfel, în următorul an școlar (2017/2018), clădirea ar putea fi dată în folosință.

Valoarea lucrărilor este de 1.673.760 de lei cu TVA inclus, investiția fiind finanțată de la bugetul local. Constructor este S.C. Proville SRL, iar proiectant SC Prompt Invest SRL. Imobilul va avea 17 săli de clasă, şase grupuri sanitare, 14 cabinete, dar şi spaţii pentru cancelarie şi birouri administrative.
Municipalitatea intenționează să reabiliteze și sala de sport a fostului grup școlar, investiția fiind prevăzută în proiectul de buget din acest. Conform sursei citate, trebuie realizată documentația, apoi va fi organizată procedura de achiziție a lucrărilor.

foto – arhivă (începutul lucrărilor)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button