Expres

BRAȘOV. Proiectul privind pubelele îngropate nu a fost abandonat! În ce stadiu se află

 

Primăria Braşov nu a renunţat la proiectul privind montarea de pubele îngropate pe raza municipiului, pentru a îmbunătăţi aspectul oraşului, dar şi pentru a rezolva din problemele cauzate de persoanele care scormonesc prin gunoaie.

„Avem documentaţia pregătită, iar după aprobarea bugetului pe 2017 ne propunem să scoatem la licitaţie proiectarea şi execuţia pentru pubelele îngropate pentru care anul trecut au fost emise certificatele de urbanism”, a explicat administratorul public al municipiului Braşov, Miklos Gantz. De altfel, proiectul se află pe lista de investiţii pe 2017, la capitolul „Protecţia Mediului”.
În total, anul trecut, au fost emise certificate de urbanism pentru 14 platforme îngropate, fiind alese zonele unde Municipalitatea s-a confruntat cu cele mai mari probleme de mediu: strada Pieţei (vizavi de parcarea multietajată de la Spitalul Militar), strada Alexandru Sahia, strada Arinului, strada Carpenului, strada Vişinului, Calea Bucureşti (zona Spitalului Judeţean, în spatele Băncii Carpatica, precum şi la intersecţie cu Soarelui – după locul de joacă (rampa ce deserveşte blocul semilună de pe Saturn, nr. 50), Aleea Constructorilor (intersecţie cu General Mociulschi – lângă Biserica Sf. Dumitru), la intersecţia dintre străzile Bronzului şi Independenţei, pe strada Dimitrie Anghel, pe Bulevardul Gării (zona Blocului Căprioara), pe strada Mihai Viteazul (după Aula Universităţii), la intersecţia străzilor Paşcani şi Ungheni (în cartierul Triaj) şi la intersecţia Saturn cu Zizinului (în spate la Profi).
O platformă îngropată va avea patru pubele, două pentru gunoiul menajer și două pentru deșeuri reciclabile, așa că o parte din investiție ar putea fi recuperată prin valorificarea deșeurilor reciclabile.
Întrucât coșurile de gunoi nu se vor mai afla la suprafață, acestea sunt o soluție pentru îndepărtarea persoanelor care răscolesc în prezent prin deșeuri, dar și pentru igienizarea zonei, dispărând inclusiv mirosul înțepător.
În prezent, în Municipiul Brașov sunt aproximativ 450 de boxe unde se strâng deșeurile de la asociațiile de proprietari. Dacă proiectul privind pubelele îngropate va decurge conform aşteptărilor, celor 14 platforme subterane li se vor alătura şi altele.

Expiră contractele de salubrizare şi deszăpezire

În altă ordine de idei, la finalul acestui an vor expira contractele de salubritate şi deszăpezire, astfel că Primăria Braşov trebuie să
stabilească dacă se va delega în continuare gestiunea sau se va face un serviciu public. „Zilele viitoare vom demara procedura de achiziţie a serviciilor de consultanţă a studiului de oportunitate, pentru determinarea modului de gestionare a serviciului de deszăpezire şi salubritate. Dacă totul va decurge în regulă, sperăm ca în şedinţa de la sfârşitul lunii aprilie să putem prezenta studiul în Consiliul Local”, a explicat administratorul public al Braşovului.
El a adăugat că, în funcţie de rezultatele studiului de oportunitate, se va evalua posibilitatea de a introduce în caietul de sarcini pentru delegarea de gestiune realizarea de platforme îngropate.
Valoarea estimată a studiului este de 67.200 de lei fără TVA. Acesta trebuie să fie finalizat în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.
Menţionăm că, în unele orașe, salubrizarea și deszăpezirea au fost atribuite împreună, considerându-se că deszăpezirea este tot o formă de a curăța străzile, iar în alte localități au fost date separat, așa că situaţia trebuie analizată şi din acest punct de vedere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button