Sport

BASCHET FEMININ. Cupa României: CSU Olimpia Brașov-CSM Târgoviște, final de infarct, decis în ultima fracțiune de secundă!

 

Deși porneau cu șansa a doua în finala Cupei României la baschet feminin, desfășurată în Sala Sporturilor „Kati Szabo” din Sf. Gheorghe, „olimpicele” din Brașov au evoluat excelent în primele două „sferturi”, pe care și le-au adjudecat cu 19-15 și 20-13, astfel că ca jumătatea disputei conduceau cu 39-28. În sfertul al treilea diferența a crescut la 15 puncte, însă apoi echipa din Târgoviște a început să remonteze, beneficiind și de soluțiile de pe bancă. De cealaltă parte, antrenorul Dan Calancea a fost nevoit să țină în teren toate cele 40 de minute nu mai puțin de 4 jucătoare (Pesovic, Webb, Higgins și Ghizilă), efortul depus de acestea resimțindu-se în a doua parte a meciului.

Chiar și așa, meciul a fost decis în ultima fracțiune de secundă: la scorul de 64-63 pentru CSM Târgoviște, pe atacul Olimpiei CSU, Biljana Pesovic a ratat aruncarea, dar Kristina Higgins a marcat un coș de 2 puncte pe recuperare. Explozia de bucurie din tabăra Brașovului a fost, însă, de scurtă durată. S-a apelat la proba video, iar arbitrul Laurențiu Grigoraș, din Buzău, nu a validat coșul, pe motiv că a fost înscris după expirarea timpului de joc. Formația brașoveană nu a fost de acord cu decizia și probabil va depune contestație.

Pentru Olimpia CSU au înscris: Adrienne Nicole Webb 22 p., Biljana Pesovic 17 p., (plus 5 recuperări și 5 assist-uri), Ioana Ghizilă 12 p. (toate din aruncări de 3 puncte), Kristina Higgins 6 p. (17 rec.), Dora Ardelean 4 p., și Alina Crăciun 2 p.

De partea cealaltă, marcatoarele CSM Târgoviște au fost: Porche Poole 23 p., Monique Coker 14 p., Elena Dincă 9 p., Porchia Green 7 p., Donica Cosby 5p., Anamaria Vârjoghe 2 p., Larisa Toma 2 p., Marta Fodor 2p. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button