Expres

BRAȘOV. Meșotiștii pot învăța de astăzi în noul corp al colegiului (GALERIE FOTO)

  • inaugurarecorpnoumesota15_230464.JPG
  • inaugurarecorpnoumesota04_230453.JPG
  • inaugurarecorpnoumesota05_230450.JPG
  • inaugurarecorpnoumesota14_230463.JPG
  • inaugurarecorpnoumesota18_230467.JPG
  • inaugurarecorpnoumesota01_230452.JPG
 

Noul corp de clădire al Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă”, în valoare de aproximativ 7,39 milioan de lei, a fost inaugurat astăzi, în prezența primarului George Scripcaru, dar și a elevilor, profesorilor, părinților și foștilor meșotiști. Evenimentul a coincis cu sărbătorirea Zilei colegiului.

„Este un proiect foarte important pentru învăţământul braşovean, pentru că vorbim de unul dintre liceele cu tradiţie ale Braşovului, iar această investiţie asigură condiţii optime pentru un învăţământ de performanţă. Poate la început foarte puţini credeau în realizarea acestui proiect, dar am ajuns ca astăzi, când se aniversează și ziua acestui colegiu, să le punem la dispoziția elevilor de aici condiții moderne de educație. Nu în ultimul rând, vreau să îi asigur pe elevii care învață în corpul vechi că voi face toate demersurile necesare pentru ca în cel mai scurt timp posibil să demarăm lucrările necesare pentru ca și aceștia să beneficieze de aceleași condiții. Acesta este unul dintre proiectele din strategia municipalităţii, prin care ne propunem să asigurăm tuturor elevilor braşoveni accesul la un învăţământ modern”, a explicat primarul George Scripcaru.

Suprafața utilă a noii clădiri depășește 2.600 mp

Lucrările au început pe 24 martie 2015 și au fost finalizate pe 28 decembrie 2016 și au presupus extinderea spațiului de învățământ prin construcția unui corp de clădire cu regim de înălțime P + 4E , cu o suprafață utilă de aproximativ 2.620,92 mp.
Spațiul s-a extins cu 12 săli de clasă şi un laborator de informatică, o sală multifuncţională pentru evenimente, grupuri sanitare (dintre care unul pentru persoane cu dizabilități), cabinet psihologic și cabinet medical, secretariat, contabilitate, birouri directori, cancelarie, bibliotecă.
Accesul în clădire este asigurat printr-un foaier, iar la etajele superioare se face prin scări exterioare şi un lift pentru 4 persoane.
Clădirea este placată cu termosistem, învelitoarea fiind tip terasă, închiderile sunt din pereţi din BCA şi compartimentări interioare cu pereţi de gipscarton. Clădirea este dotată cu instalaţii sanitare, termice, electrice şi instalaţie de sunet. Corpurile de iluminat sunt tip LED cu consumuri reduse de energie electrică
Încălzirea este asigurată prin 2 centrale termice în condensație cu un randament crescut.

Situaţia corpului vechi

Colegiul Naţional Dr. I. Meşotă a fost construit între anii 1962-1971 (clădirea în care funcţionează colegiul a fost construită în perioada 1962-1964, iar sala de sport si atelierele în perioada 1970-1971), cu regim de înălţime SP+P+2E şi este compusă din 17 săli de clasă, laboratoare, secretariat, grupuri sanitare şi anexe.
Clădirea a fost reabilitată termic prin placare cu polistiren si tencuială decorativă şi schimbarea ferestrelor cu tâmplărie din PVC cu geam termopan. Sistemul de încălzire este modernizat, iar terasa hidroizolată.

Totuși, ar mai fi necesare lucrări, pentru a se ajunge la normele de siguranță actuale, după cum a mărturisit arhitectul Dorin Ștefan: „Între clădirea veche și clădirea nouă nu putem să avem o legătură foarte deschisă, curentă, avem niște uși antifoc impuse tocmai de faptul că sunt două clădiri cu două grade diferite de rezistență, de adaptare la foc și în viitor sperăm ca și clădirea veche s-o aducem la normele actuale. Sigur că această clădire (n.r. cea nouă) nu se putea face decât respectând toate normele în vigoare, dar în momentul în care ambele clădiri vor satisface exigența la foc, atunci vom putea să renunțăm la ușile care blochează într-un fel legătura dintre cele două corpuri. Amfiteatrul are o ieșire directă afară care face din scenariul la foc, dar este în același timp o extindere a amfiteatrului în aer liber”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button