BRAȘOV. Totul este pregătit pentru cele două etape din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile, care vor avea loc la Râșnov
Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și viceprimarul cu atribuții de primar din Râșnov, Liviu Butnariu, au vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre cele mai importate evenimente sportive ale lunii în România, cele două etape din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile, programate la finalul săptămânii trecute pe Valea Cărbunării.
Vineri, după ședința căpitanilor de echipă, care va avea loc la ora 10.30, fetele vor sări în antrenamentul oficial – 12.00 și mai apoi în ședința de calificări – 13.30.
Ziua de sâmbătă va fi deschisă de săritura de probă – 11.30, apoi, de la 12.30 fiind programată prima manșă din concurs. În fine, duminică, prima manșă va începe la ora 13.30.
Ambele etape vor avea loc pe trambulina cu punctul de construcție K 90 metri și dimensiunea HS 100 metri. România va fi reprezentată de Dana Haralambie, locul 33 în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 42 p, și Diana Trâmbițaș, care nu a punctat în ierarhia generală.
„Trebuie să îi felicit pe toți cei implicați în organizarea acestor competiții. Am reușit să semnăm și contractul pentru finanțarea concursurilor. Cu sprijinul ministrului Finanțelor, am reușit să rezolvăm problemele. Eu am aflat din presă că organizăm aceste concursuri și că erau probleme cu finanțarea. nu este vina celor din Federația Română de Schi Biatlon, ci a unor funcționari din minister. Râșnovul a devenit unul dintre ambasadorii României în străinătate. Este un lucru extraordinar. Eu încurajez orice proiect de organizare a unor competiții internaționale în România. Chiar le-am spus președinților de federații să vină cu astfel de proiecte. Trebuie să arătăm că în țara noastră se pot ține astfel de concursuri internaționale. Aștept cele două etape de Cupa Mondială de la Râșnov și sper că fetele noastre, Dana și Diana, vor avea rezultate bune”, a punctat ministrul Tineretului Și Soprtului, brașoveanul Marius Dunca, el adăugând: „Trebuie să continuăm să investim în zonă. Ne dorim și o trambulină mare cu punctul de construcție K 120 metri. Nu este o promisiune, ci o intenție. Dacă vom reuși să o construim, dacă vom face și aeroportul, atunci sunt sigur că putem aduce și alte evenimente majore”.
Apoi, Adrian Veștea, actualul președinte al Consiuluilui Județean Brașov, fost primar al Râșnovului, a opinat: „Suntem una dintre cele 15 locații la nivel mondial unde se organizează etape din Cupa Mondială. A devenit deja o tradiție pentru Râșnov și facem tot ce putem pentru a o duce mai departe. Pe această bază de pe Valea Cărbunării s-au format mulți tineri, acolo a crescut primul râșnovean care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, în proba de sărituri cu schiurile de la Soci, Iulian Pâtea. Din punctul meu de vedere, este bine să se facă o trambulină mare, dar consider că cel mai important ar fi să se construiască și în alte orașe trambuline de k 15 metri, pentru inițiere. Știu ce se întâmplă la Săcele, cred că ar fi interes la Borșa sau Vatra Dornei. Cred că ne-ar ajuta mult dacă acolo s-ar ridica astfel de trambuline”.
„Apreciem eforturile făcute de ministrul Marius Dunca pentru ca aceste etape să se poată desfășura. Sunt convins că sporturile de iarnă vor fi sprijinite și în continuare. Sper să dezvoltăm și infrastructura. Cupa Mondială este cea mai importantă competiție de sezon, iar la Râșnov vom vedea cele mai valoroase sportive. Sunt sigur că va fi spectacol și că organizarea va fi la cel mai înalt nivel”, a punctat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB.
În fine, Liviu Butnariu, viceprimarul cu atribuții de primar din Râșnov, a menționat: „Suntem pregătiți pentru cele două etape. În acest an am avut șansa să dispunem de zăpadă, nu a trebuit să o cărăm de prin alte părți. Consiliul Local a aprobat și bugetul pentru competiții, astfel că nu vor fi probleme”.
Bugetul total pentru cele două etape se ridică la 1.130.00 de lei. 200.000 de lei vin de la Primăria Râșnov, 430.000 au fost dați de Ministerul Tineretului și Sportului, iar 500.00 de lei au fost asigurați de Federația Română de Schi Biatlon, din fonduri proprii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.