Sport

BRAȘOV. Final nebun la Galați. Olimpia CSU, victorie pe mâna Biljanei Pesovic

 

Phoenix Galați și Olimpia CSU Brașov au oferit aseară un meci nebun în etapa a 14-a a sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet feminin, câștigat de echipa de la poalele Tâmpei cu 84-82, pe sferturi 21-23, 24-20, 25-21, 14-18.

Prima parte a confruntării a fost una echilibrată, la pauza mare „olimpicele” intrând cu un avantaj de patru puncte, 45-41. În sfertul al treilea, brașovencele s-au dominat adversara și s-au desprins pe tabelă, avantajul maxim fiind de 13 puncte, 68-55, în minutul 28. Deși meciul părea jucat, gazdele au început cursa de urmărire și au reușit să egaleze la 82 cu un minut și 38 de secunde înainte de finalul timpului regulamentar. Au urmat câteva atacuri ratate de ambele formații, punctele victoriei grupării de la poalele Tâmpei venind pe mâna Biljanei Pesovic, cu 14 secunde rămase pe tabelă.

„Am avut un avantaj de 13 puncte, care trebuia, în mod normal, să fie unul care să ne asigure victoria. Dar, în baschet se poate întâmpla orice, iar gazdele au reușit să revină, iar finalul a fost unul extraordinar. Până la urmă nu mai contează nimic, în afară de cele două puncte. Fetele au făcut un nou joc foarte bun, chiar dacă a fost acea revenire a gazdelor. S-au mobilizat exemplar și au luptat extraordinar pentru cele două puncte extrem de importante pentru noi”, a declarat antrenorul Dan Calancea. 

Au marcat pentru „olimpice”: Pesovic – 23 p, Houser – 18 p, Higgins – 15 p, Ardelean și Webb – câte 12 p, Crăciun – 4 p.

Pentru Olimpia CSU urmează cele două partide din Cupa României, cu CSM Satu Mare, pe 4 ianuarie în deplasare și pe 8 ianuarie la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button