Sănătate

BRAŞOV. Record de cazuri de gripă!

 
Deşi, pe ansamblu, incidenţa bolilor respiratorii de sezon a scăzut săptămâna trecută, cea a gripei a atins un record pe ultimul an şi jumătate.

Concret, în săptămâna 19-25 decembrie, potrivit statisticilor Serviciului de Supraveghere şi Control Bolilor Transmisibile (SSCTB) din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, au fost diagnosticaţi în total 970 braşoveni cu boli specifice sezonului rece (faţă de 1.315 în săptămâna anterioară). Pe de altă parte, numărul bolnavilor care au avut nevoie de internare a rămas constant, 115 faţă de 110.
Nu mai puţin de 55 de gripe au fost diagnosticate, în săptămâna 19-25 decembrie, în judeţul Braşov, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov. Dintre acestea, 14 au fost cazuri care au avut nevoie de internare. În săptămâna anterioară, în judeţul Braşov erau înregistrate 14 cazuri de gripă (nouă internate), diagnosticate clinic, dar erau infirmate de probele de laborator. Reprezentanţii DSP Braşov nu au putut fi contactaţi pentru a preciza dacă gripele au fost diagnosticate clinic (pe baza simptomelor) sau prezenţa virusurilor gripale a fost confirmată prin probe de laborator.
Cele mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în rândul copiilor – 33 (21, din grupa de vârstă 5-14 ani), dintre care opt au avut nevoie de îngrijiri spitalizate. Un singur bebeluş a fost diagnosticat cu viroză gripală.

Dacă numărul cazurilor de gripă a crescut, cel al infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a scăzut, de la 989 cazuri în săptămâna 12-18 decembrie, la 625 cazuri în săptămâna 19-25 decembrie. 19 dintre cei peste 600 de pacienţi cu IACRS au fost internaţi în spital. Şi numărul cazurilor de pneumonie a scăzut, de la 312 în săptămâna 12-18 decembrie, la 290 de cazuri în săptămâna 19-25 decembrie. 82 de braşoveni cu pneumonie au fost internaţi în spital, săptămâna trecută. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button