Expres

BRAȘOV. Debitorii persoane fizice cu restanţe de peste 1.500 de lei, pe lista „ruşinii”

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de mâine a Consiliului Local Brașov se află un proiect de hotărâre privind stabilirea limitelor maxime până la care pot fi anulate creanţele fiscale datorate de contribuabilii aflați în sold la 31 Decembrie 2016, precum și unul privind stabilirea plafonului minim al cuantumului debitelor restante pentru care este stabilită obligația organului fiscal de a publica pe pagina de internet listele debitorilor.

Dacă va fi aprobat primul proiect, suma de 24 lei va fi limita maxima până la care creanțele fiscale datorate de contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot fi anulate. Astfel, creanțele fiscale restante ale contribuabililor persoane fizice și persoane juridice, aflate în sold la 31 decembrie 2016, până la 24 de lei se anulează. În situațiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poștă, sunt mai mari decât creanțele fiscale supuse executării silite, aceste creanțe se anulează.

Cât privește al doilea proiect amintit, acesta presupune stabilirea plafonului minim al cuantumului debitelor restante înregistrate de către persoanele fizice la suma de 1.500 de lei, iar al persoanelor juridice la 5.000 de lei. Conform proiectului, lista cu debitorii persoane fizice și persoane juridice care înregistrează obligații restante peste nivelurile stabilite se va publica trimestrial pe pagina de internet a organului fiscal.

În cazul ambelor proiecte, primarul Municipiului Brașov și Direcția Fiscală Brașov vor asigura ducerea la împlinire a hotărârilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button