Politic

BRAȘOV. Se caută bani pentru Valea Zimbrilor

  • DSC_0328_185742.JPG
 

Cu toate eforturile depuse în ultimele luni, primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș, nu a identificat fondurile necesare pentru extinderea rezervaţiei de zimbri.

„Nu am găsit încă bani, mai căutăm. Nu am identificat o linie de finanţare care să sprijine acest lucru. Acum sunt 36 de zimbri, sunt hrăniţi bine, aici nu sunt probleme. Vom face şi un bilanţ al vizitatorilor, în anii trecuţi veneau 15-18.000 de de vizitatori”, a menționat edilul responsabil de soarta animalelor din „Valea Zimbrilor”. 

El a adăugat că se va face o solicitare la începutul anului viitor la Consiliul Judeţean Brașov, „pentru a fi prinşi cu sumele necesare” în această direcție. 

Amintim că este necesară extinderea rezervației, de la 10 hectare de pădure, suprafață pe care se întinde acum, la 80 de hectare (suprafață pusă la dispoziție de comuna Prejmer cu care Vama buzăului se află în parteneriat pentru această rezervație), întrucât numărul zimbrilor s-a mărit considerabil față de perioada în care a fost înființată, în 2008, când au fost aduși aici cinci zimbri.

Astfel, ar mai fi necesară suma de 2,5 milioane de euro pentru infrastructură, respectiv pentru construirea gardului care să împrejmuiască suprafața de 80 de ha, construirea de puncte de observare a animalelor, microciparea zimbrilor, dar și cale de acces în interiorul rezervației. 

Rezervația „Valea Zimbrilor” este a patra după cele din județele Neamț, Dâmbovița și Hunedoara, fiind înființată în anul 2008 cu cinci zimbri aduși din Austria, Elveția și din Italia, iar în anul 2009 încă cinci exemplare din Franța. 

citește și

Prea mulți zimbri la Vama Buzăului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button