Sănătate

BRAȘOV. Primele cazuri de gripă

 

Săptămâna trecută, potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în judeţ au fost înregistrate trei cazuri de gripă, primele din acest sezon rece, unul dintre pacienți fiind internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (foto). Gripele au fost diagnosticate clinic, pe baza simptomelor, dar au fost infirmate de probele de laborator, potrivit reprezentanţilor DSP Braşov.
Totuşi, în această perioadă, numărul virozelor şi al infecţiilor respiratorii se menţine ridicat, cei mai predispuşi fiind adulţii şi tinerii. Peste 1.500 de cazuri de răceli şi pneumonii s-au înregistrat numai în ultima săptămână. Astfel, 1.213 braşoveni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), dintre care 22 au avut nevoie de internare, iar alţi 298 de braşoveni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 69 dintre ei având nevoie de îngrijiri spitalizate. Cei mai afectaţi au fost adolescenţii şi persoanele între 15 şi 49 de ani. Anul trecut au fost imunizaţi împotriva gripei peste 30.000 de braşoveni. Anul acesta vaccinul antigripal a ajuns în două tranşe în total 9.000 de doze şi încă mai sunt în teritoriu neutilizate. Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătăţii peste 44.500 de doze pentru acest sezon rece, însă având experienţa ultimilor ani, oficialii de la Bucureşti refac stocul direcţiilor de sănătate publică abia când toate dozele din teritoriu sunt epuizate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button