Expres

BRAȘOVENII vor pasaje subterane și supraterane, pentru fluidizarea traficului

  • pmud 2_227282.png
 

Brașovenii care au participat la consultarea publică organizată în perioada 12 octombrie – 12 noiembrie, în vederea actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), au trimis propuneri de proiecte privind crearea unor pasaje subterane, respectiv supraterane care să crească siguranța și să reducă aglomerația din trafic.
Unul dintre proiecte prevede înlocuirea actualelor treceri de pietoni cu pasaje supraterane, în intersecțiile aglomerate. Solicitantul propune construirea unor „pasarele circulare”, peste intersecții, pe care să poată merge pietonii ca într-un sens giratoriu (vezi foto).

Tot pentru pietoni se cere și înlocuirea stâlpuleților metalici de pe trotuare, montați pentru a împiedica parcarea mașinilor, cu unii din cauciuc elastic. Măsura este solicitată în favoarea persoanelor nevăzătoare, care riscă să se rănească lovind stâlpișorii metalici.

Un alt proiect prevede amenajarea unui pasaj auto subteran din Bulevardul Victoriei spre Gara Brașov, care să aibă ca punct final un terminal de autobuze subteran. De asemenea, se propune amenajarea unei parcări auto subterane, cu intrări din Bulevardele Victoriei și Gării.

Alte pasaje subterane sunt propuse pe Bulevardele Alexandru Vlahuță și Gării, la intersecția cu strada Hărmanului, pe Calea București (intersecția de la McDonald’s) și pe Calea Cristianului (intersecția OMV – Petrom), dar numai pe sensul spre Brintex, pentru a fi eliminată „încrucișarea traficului”.

Pe lângă aceste pasaje, este propus unul suprateran la intrare în comuna Hărman și altul, tot suprateran, la trecerea peste calea ferată spre INA Schaeffler (între Brașov și Cristian), astfel încât să nu se mai producă accidente în această zonă.
O altă propunere primită pentru actualizarea PMUD-ului presupune construirea unui tunel rutier în zona Perșani, urmând îndeaproape traseul aliniamentului CFR, pentru a stopa accidentele care se produc în zonă, mai exact în curbele de pe DN 1.

Interes și pentru infrastructura feroviară și pentru bicicliști

Alte proiecte vizează dezvoltarea infrastructurii feroviare. Spre exemplu, s-a propus dezvoltarea unui transport feroviar urban în Zona Metropolitană, pentru care ar fi necesară modernizarea căilor ferate existente, dar și construirea unora noi, precum Dârste ‐ Săcele ‐ Tărlungeni, Ghimbav ‐ Aeroport, Satu Nou ‐ Hălchiu ‐ Colonie Bod ‐ Bod etc.. Sunt și proiecte care susțin creșterea numărului de bicicliști. Unul dintre acestea prevede anenajarea a cât mai multe piste către unitățile de învățământ, deoarece ar fi mulți elevi care s-ar deplasa cu bicicleta la școală. O altă propunere vizează construcția de piste pentru bicicliști în zona limitrofă Brașovului, prin care să fie conectate toate localitățile din zonă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button