Sport

BRAŞOV. Prima antrenoare a Denisei Dedu, ULUITĂ: „A dat peste cap teoriile specialiştilor”!!!

 

Incontestabil, braşoveanca Denisa Dedu este „omul zilei” în România, în urma prestaţiei de vis bifate contra Rusiei la Campionatul European de handbal feminin organizat în Suedia.

Mariana Peţa a fost prima antrenoare a Denisei Dedu, pregătind-o în cadrul unei grupe de copii avute la defuncta grupare Rulmentul Braşov.

„Pe Denisa am văzut-o jucând handbal în echipa școlii. Avea vreo 11-12 ani. Nu stătea în poartă. Eu am băgat-o direct în poartă, pentru că era înaltă. Nu a comentat, era foarte ascultătoare și cumințică”, şi-a amintit Peţa, chestionată de jurnalistul Viorel Tudorache de la cotidianul Libertatea.

Pentru sursa citată, Mariana Peţa a declarat că a fost uimită când a văzut-o în poartă pe Denisa Dedu încă din primul minut împotriva campioanei olimpice de la Rio: „Nu mă aşteptam să fie titulară aseară într-un meci cu o miză atât de mare… Îi spuneam mereu că, dacă muncește, vin și roadele. Și uite că, la 22 de ani, a intrat în rândul marilor portari ai primei reprezentative. A dat peste cap teoriile specialiștilor care spun că un portar devine mare după 25 de ani. Să sperăm că o va depăși pe Luminița Huțupan, idolul ei din copilărie”.

Mariana Peţa a mai spus, potrivit libertatea.ro, că i-a „văzut” calităţile Denisei Dedu pentru un goalkeeper de valoare, reflexe, plasament şi doza specifică de nebunie: „Este şi deşteaptă, a terminat Colegiul de Informatică «Grigore Moisil»”. Ca un amănunt interesant, diriginte i-a fost profesorul de fizică Eugen Sansebeș, actualmente inspector şcolar.

Ulterior, înainte de a fi propulsată de Mariana Târcă la Corona, Denisa Dedu s-a antrenat cu Lechner Ferencz la CSS Dinamo Braşov.

Foto: frh.ro

CITEŞTE ŞI: FOST SELECŢIONER: „Ce a putut să facă DEDU este FOARTE RAR”!!!

EURO 2016. România – Rusia 22-17!!! Imperiala Denisa Dedu, MVP-ul victoriei

EUR0 2016. Denisa Dedu şi… SECRETUL unei prestaţii de excepţie!!!

BRAŞOV. Mariana Târcă, după victoria României în faţa Rusiei: „Sunt şanse să obţinem un nou podium”!!!

BRAȘOV. O mai poate ține Corona pe Denisa Dedu?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button