Expres

BRAŞOV. Cursuri scurtate şi elevi trimişi acasă, la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”

  • IMG_3419_226311.JPG
  • IMG_3420_226312.JPG
  • IMG_3421_226313.JPG
 

Se întâmplă la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”. Conducerea unităţii de învăţământ a fost nevoită să elaboreze un orar provizoriu cu orele de curs reduse la 40 de minute şi pauzele la cinci minute, după ce în corpul B al şcolii au fost depistate probleme la sobele cu gaz metan folosite la încălzirea spaţiilor.

Părinţii elevilor dintr-una de clasele I s-au alarmat după ce au aflat că detectorul de gaze din sala de curs ar fi fost scos din priză pentru că „piuia” deranjant. Din spusele lor, fenomenul s-ar petrece de vreo două săptămâni, timp în care copiii lor ar fi manifestat somnolenţă excesivă şi lipsă de poftă de mâncare. În această dimineaţă, cursurile clasei respective au fost suspendate, mai ales că învăţătoarea lor (profesor de învăţământ primar) este în concediu medical. Contactată telefonic, învăţătoarea spune că într-adevăr dimineaţa se simţea miros de gaz în clasă, drept care aerisea sala înainte de venirea copiilor, dar după ce se aprindea soba, mirosul dispărea. „Iar detectorul de gaz se scoate din priză doar pentru scurt timp, cât punem videoproiectorul sau alt aparat”, a afirmat ea. 

În urma sesizării făcute de părinţi, vineri dimineaţă, cei de la Distrigaz au sistat alimentarea cu gaz metan, impunând revizia instalaţiilor, în special, a sobelor, astfel că sălile din corpul B nu au mai fost încălzite. „Copiii nu au avut de suferit, pentru că erau activităţi de «Şcoala Altfel», mulţi erau la filamonică, în tot cazul, nu erau prin şcoală. Am informat Primăria şi Inspectoratul Şcolar şi am decis ca pentru astăzi şi mâine să facem un orar special, mai scurt. Urmează zilele libere, iar până săptămâna viitoare se rezolvă. Astăzi au venit reprezentanţii unei firme, trimişi de Primărie, au dat drumul la gaz pentru a face verificări şi au constatat că în patru săli sunt probleme. De fapt nu sunt scurgeri de gaz, ci de monoxid de carbon, pentru că nu se face bine evacuarea. Soluţia lor a fost montarea de arzătoare, ceea ce se va face astăzi şi mâine”, a precizat prof. Francisca Lupu, directoarea Liceului de Muzică.

Problema – spun reprezentanţii unităţii de învăţământ – provine din faptul că astă-vară nu s-a făcut verificarea celor peste 40 de sobe din incintă (corpul A are centrală proprie). „Din ianuarie-februarie ni se solicită de la Primărie şi am înaintat necesarul de lucrări. Nu zic că nu, ni s-au mai dat bani pentru reparaţii, s-au mai lipit două-trei sobe, dar pentru verificarea lor şi remedierea eventualelor probleme ni s-a spus că nu sunt bani. E drept, clădirea este retrocedată, aici nu se pot face investiţii, trebuie să ne descurcăm cum putem”, a mai spus directoarea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button