112

BRAŞOV. De ce trebuie SRI să-şi construiască o nouă cale de acces în instituţie?

 

Un anunţ postat de o agenţie imobiliară face furori în mediul virtual şi nu numai. S-a vehiculat că sediul SRI de pe strada Prundului, zona Şchei, a fost scos la vânzare, fiind vorba de un conac boieresc, retrocedat vechilor proprietari încă din 2012. 

Cu două săptămâni în urmă, proprietarii l-au scos la vânzare, printr-o agenţie imobiliară, la preţul de 849.000 de euro.  

Descrierea imobilului a fost făcută printr-un advertorial: „Dintotdeauna mi-au plăcut casele, dar puţine au reuşit să mă impresioneze ca acest conac boieresc, atât prin arhitectură, cât mai ales prin spaţiile grandioase de la interior. Când priveşti conacul din stradă, îţi imaginezi că este vorba de un spaţiu interior absolut spectaculos. Chiar de la intrare te încântă scara de marmură, din care se deschide salonul de primire, în suprafaţă de 40 mp şi înălţime de 4 m, şi te simţi cu adevărat fascinat de măreţia spaţiului când păşesti în salonul principal, în suprafaţă de aproape 70 mp şi înălţime de aproximativ 5 m. Pur şi simplu te simţi o persoană importantă şi împlinită, la fel cum vor fi şi viitorii proprietari care vor avea fericirea şi privilegiul să locuiască într-o asemenea proprietate”.

Apoi, pe site-ul agenţiei imobiliare sunt postate date istorice, dar şi de amplasament, astfel încât doritorii să-şi contureze o imagine cât mai aproape de adevăr, până la o eventuală vizionare: „Acest conac are o puternica încărcătură istorică, fiind dobândit prin moştenire din familie în anul 1930 de catre ministrul de Justiţie de la acea vreme, un membru marcant al Partidului Ţărănesc Român, domnul Ministru Mihai A. Popovici, ale cărui iniţiale le regăsim şi pe emblema de deasupra intrării principale. Conacul, în suprafaţă construită pe 1.390 mp şi suprafata utilă de 993 mp, mai cuprinde la parter sala de mese (40 mp), un birou (30 mp), si alte încăperi cu suprafeţe generoase”.

La etaj sunt cinci dormitoare cu suprafeţe începând de la 30 mp, încă un salon de 70 mp şi alte încăperi aferente. Destinaţia spaţiului poate fi multiplă, gen locuinţă uni şi multifamiliala, sediu de ambasade şi consulate, bancă, sediul unei reprezentanţe marcante, hotel boutique, restaurant de lux, cazinou, etc.

Intenţia noastră nu este să facem reclamă acestui imobil. Am dat atenţie acestui anunţ întrucât acolo îşi desfăşoară activitatea instituţia cunoscută ca Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Agentul imobiliar însărcinat cu vânzarea clădirii ne-a spus că sunt destul de multe persoane interesate să cumpere conacul, unele venind chiar să-l vizioneze, atât exterior, cât şi interior. Având în vedere că în zonă se află SRI, vizitatorii trebuie doar să se supună regulilor oarecum stricte dintr-o instituţie publică cu regim militar, respectiv să se legitimeze.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a precizat pentru mytex.ro că respectivul imobil nu este folosit de SRI, ci doar se află în curtea instituţiei, motiv pentru care nu există nici un impediment în continuarea activităţii sale. 

„Menţionez că între actualul proprietar şi SRI nu există nici un contract de închiriere. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov îl foloseşte şi ne-a subînchiriat două birouri, mai mult pentru a putea avea drept de acces în imobil. Astfel, din acest punct de vedere, pe noi nu ne încurcă prea mult dacă se vinde acea clădire. Dacă este cazul, ne restrângem cu cele două birouri. Singurul aspect de care trebuie să ţinem totuşi cont este că va trebui să ne amenajăm o altă cale de acces la clădirea în care îşi desfăşoară activitatea SRI”, a menţionat Marincea.

Din vremuri comuniste, imobilul a fost naţionalizat şi dat în folosinţă la un moment dat Miliţiei, respectiv IJP Braşov de azi. Acolo se află birourile departamentelor Logistică, Fianciar şi Resurse Umane. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button