BRAŞOV. În instanţă, pentru anularea autorizaţiei de construire a imobilului problematic de pe strada Ioan Bogdan
În urma verificărilor şi măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii în cazul imobilului cu mansardă construit pe strada Ioan Bogdan din municipiul Braşov, cu încălcarea unei reglementări potrivit căreia doar clădirile deja existente pot fi mansardate, Primăria Braşov a deschis în instanţă procedură de anulare a autorizaţiei de construire.
„În urma verificărilor şi măsurilor dispuse de ISC, Municipalitatea a deschis la Tribunalul Braşov o procedură de anulare a autorizaţiei de construire. Urmează ca instanţa de judecată să ia o decizie în ceea ce priveşte legalitatea acestei construcţii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Dacă instanţa va dispune anularea autorizaţiei de construire va trebui să se elibereze una nouă, care să se încadreze în prevederile legale privind acea zonă istorică în care a fost ridicată clădirea (zona istorică de protecţie a monumentelor istorice Biserica Sfântul Bartolomeu, zona de rezervaţie de arhitectură „Braşovul vechi”, încadrată în zona L1b – subzona locuinţelor individuale şi colective mici cu maxim P+2E niveluri). De asemenea, va trebui să dispară mansarda (o soluţie ar putea fi transformarea ei în simplu pod).
Autorităţile s-au sesizat după ce un grup format din peste 300 de cetăţeni au reclamat că imobilul de la nr. 6 al străzii Ioan Bogdan a fost construit în baza unei autorizaţii emise cu încălcare prevederilor privind protejarea zonei istorice a orașului.
Oamenii s-au adresat mai multor autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale (Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Culturii, Instituţiei Prefectului Judeţului Braşov, Primăriei Municipiului Braşov, dar şi Avocatului Poporului), cerând să fie verificată cu celeritate legalitatea autorizaţiei de construcţie emise de Primăria Braşov şi să fie anulată autorizaţia, iar lucrările la imobil să fie sistate.
Potrivit unor surse din cadrul administraţiei locale, există o reglementare potrivit căreia în cazul clădirilor deja existente se poate ridica şi mansardă, iar de aici s-ar fi creat confuzia şi s-ar fi dat greşit autorizaţia la noul imobil (ce n-are voie să fie construit cu mansardă).
CITIȚI ȘI:
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.