Sport

Jucătoarele convocate pentru finala Fed Cup 2016

 

Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat, ieri, jucătoarele convocate pentru finala Fed Cup 2016 între Franța și Cehia, care va avea loc la Strasbourg în perioada 12-13 noiembrie. Franța a anunțat aceeași echipă ca în semifinala cu Olanda. Caroline Garcia (locul 23 WTA, 2 WTA la dublu), Kristina Mladenovic (42 WTA la simplu, 2 WTA la dublu), Alize Cornet (46 WTA la simplu) și Pauline Parmentier (73 WTA la simplu) au fost convocate de către căpitanul nejucător Amelie Mauresmo. Franța va participa într-o finală de Fed Cup pentru prima dată din 2005, când Amelie Mauresmo a jucat în înfrângerea cu Rusia, scor 2-3, la Roland Garros.

Cehia este campioana en-titre, Karolina Pliskova este în top 10, Petra Kvitova a câștigat două titluri de Mare Șlem, iar Barbora Strycova joacă foarte bine și la dublu. Va fi un meci extrem de greu pentru noi, dar cred că putem câștiga la Strasbourg“, a declarat Caroline Garcia pentru site-ul ITF.

De cealaltă parte, Cehia a câștigat ultimele două ediții de Fed Cup și nu a mai pierdut o confruntare din 2013. Un succes ar însemna al cincilea trofeu în ultimii șase ani. Echipa Cehiei a fost anunțată pe 12 octombrie și este formată din Karolina Pliskova (locul 6 WTA la simplu, 11 WTA la dublul), Petra Kvitova (13 WTA la simplu), Barbora Strycova (21 WTA la simplu și 17 WTA la dublu) și Lucie Hradecka (locul 10 WTA la dublu). Petr Pala este căpitanul nejucător.

Evident că va fi o confruntare grea. Sunt puternice și au o echipă de dublu foarte bună. Dar și noi suntem un grup puternic și avem o șansă bună. Așteptăm partide echilibrate, dar sper să câștigăm“, a spus Karolina Pliskova.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button