Expres

Premierul s-a contrat cu jurnaliștii la „Colectiv”

  • mars_2.jpg
 

Premierul Dacian Cioloș, care s-a dus în această seară la clubul Colectiv, a avut un schimb de replici cu jurnaliștii care țineau să le dea o declarație, deși el ar fi vrut doar să aducă un omagiu victimelor, relatează Digi24. Cioloș a venit cu un braț încărcat de flori și cu o candelă pe care a aprins-o la memorialul dedicat celor 64 de persoane care și-au pierdut viața în tragedia de acum un an. Împreună cu premierul au venit și Dragoș Tudorache, ministrul de Interne, Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, și Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii. Și ei au adus flori și lumânări în memoria victimelor.

Nu este OK!”, a spus Cioloş, deranjat de jurnaliştii care îl urmăreau. După ce ei au produs o busculadă, premierul s-a oprit şi a încercat să discute cu ei, promiţând că va face declaraţii după ce va depune buchetul de flori şi va aprinde o lumânare. Cum jurnaliştii l-au urmărit în continuare, premierul a mai avut o rundă de discuţii cu ei, jurnaliştii reproşându-i că nu este corect ca angajaţii SPP să îi blocheze. După acest schimb de replici, Dacian Cioloş a plecat, deranjat, rostind „Hai, că deviem” şi s-a dus către intrarea în clubul Colectiv, unde a depus buchetul de flori.

El a comentat, după ce a plecat din mijlocul jurnaliştilor: „Nu ne vom însănătoşi niciodată”. Un mesaj similar le-a transmis şi în scurta declaraţie pe care a susţinut-o la final: „Cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi şi începând inclusiv cu modul în care reacţionăm în seara asta. (…) Schimbările trebuie să vină din partea noastră, a tuturor. Eu pot să accept faptul că inclusiv la nivel Guvernului şi la nivel administraţiei sunt multe lucruri care trebuie schimbate. Pe de altă parte, sunt multe lucruri despre care acum un an nici măcar nu îndrăzneam să vorbim”, a spus premierul, după ce a depus un buchet de flori şi a aprins o lumânare în faţa clubului Colectiv.

Dacian Cioloş a adresat şi un mesaj către familiile victimelor din incendiul din Colectiv şi le-a urat „Însănătoşire grabnică!” celor răniţi.

Marș al tăcerii, monumente, slujbe de pomenire și concerte caritabile

Articole asemănătoare

Pe clădirea Guvernului a fost întinsă astăzi o pânză neagră în semn de doliu pentru victimele incendiului din Colectiv, din 30 octombrie 2015, fiind eliminat mesh-ul instalat în iunie pe Palatul Victoria pentru campania de subscripţie publică pentru achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului”.
Un marș al tăcerii, la care au participant peste 5.000 de persoane, a avut loc astăzi în Capitală, din Piața Universității, punctul final fiind Clubul „Colectiv”.
În faţa clubului Colectiv, unde încă de dimineaţă au fost depuse coroane de flori şi aprinse lumânări. Printre primii care au venit pentru a aduce un omagiu victimelor au fost preşedintele Klaus Iohannis şi ambasadorul SUA, Hans Klemm. Un monument în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv a fost inaugurat astăzi în Piaţa Bucur, statuia, reprezentând un înger, fiind sculptată în bronz. Acesta a fost realizat de artista Elena Surdu Stănescu şi a fost ales de Asociaţia Colectiv GTG 3010 din mai multe propuneri. Pe soclul monumentului sunt scrise numele celor 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa după incendiul din seara de 30 octombrie 2015. Costul monumentului a fost de 70.000 de euro, bani proveniţi din donaţii, dar şi de la bugetul local al Primăriei Sector 4.
Un alt monument, ridicat în memoria victimelor din Colectiv din iniţiativa Arhiepiscopiei Bucureştilor, a fost sfinţit, duminică, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni, lăcaşul de cult cel mai apropiat de locul tragediei. În toate bisericile ortodoxe au avut loc slujbe de pomenire.
Tot astăzi au fost programate concertele din cea de-a treia zi a festivalului caritabil organizat de Asociaţia Colectiv GTG 3010.

Citiți și:

Update. BRAȘOVENII au comemorat victimele din „Colectiv” (galerie foto și video)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button