Politic

BRAȘOV. Cine a blocat programul de dezvoltare a infrastructurii din județ?

 

Consilierul județean Mihai Popa a precizat susţine că acest program este singurul care s-a dovedit eficient, dar pentru care nu se mai alocă bani de la 1 noiembrie, după cum au afirmat guvernanții. 

„Guvernul Ciolos a blocat singurul program de dezvoltare a infrastructurii din România, care s-a dovedit cel mai eficient în ultimii 26 de ani, și anume PNDL. Toate unitățile adminsitrativ teritoriale care aveau fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost anunțate că de la 1 noiembrie banii s-au terminat. Sunt proiecte în curs de derulare în 16 UAT, proiecte care au fost stopate, proiecte pe linia introducerii de apă-canal, infrastructură rutieră, cămine culturale, școli”, a declarat Popa.

Sursa citată a precizat că Guvernul refuză să mai aloce bani, sumele pe care localitățile le datorează constructorilor acestor obiective devin arierate, „vor deveni împovărătoare pentru respectivele comunități, dar este grav ca localitățile vor ieși din planurile de implementare a acestor proiecte. Sperăm ca Guvernul să facă încă o rectificare și să aloce sume în această direcție”.

Ca exemplu au fost date localitățile Crizbav, Zărnești, Ungra, Sâmbăta, Hârseni, care aveau proiecte în derulare și care au fost blocate. Și Consiliul Județean Brașov va întâmpina probleme în realizarea drumului de la Dumbrăvița, la Crizbav.

„Guvernul ar fi trebuit să aibă o viziune, nu poate să vină acum și să spună că i s-au terminat banii”, este critica lui Popa. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button