Delicte

BRAŞOV. Arestat pentru că cerea taxă de protecţie copiilor

 

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost arestat în week-end, acuzat fiind că cerea taxă de protecţia unor minori, elevi în Rupea, zona centrală fiind cea pe care o avea sub supraveghere.

Ultimele lui victime, de vineri, au fost trei copii de 14 ani. Unuia dintre minorii care se îndreptau spre Parcul Central din oraş, suspectul i-a cerut mai întâi telefonul mobil pe motiv că tebuie să dea de urgenţă un telefon în străinătate. Apoi, pentru a-i lăsa să treacă prin parc, despre care individul spunea că este al lui, dar şi „ca să nu aibă probleme”, copiilor li s-a cerut să-şi golească buzunarele de bani şi bijuterii. Aceasta era metoda bărbatului de a face bani, pe spatele elevilor. 

Potrivit procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, Cristina Cardașol, copiilor li se cereau sume cuprinse între câțiva lei și câteva zeci de lei. Una dintre victime le-a povestit totul părințior, care au anunţat organele de cercetare penală. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat, vineri, unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. La audieri, bărbatul şi-a recunoscut faptele.

Suspectul nu este la prima faptă pe lângă lege. El are cazier, existând riscul ca, dacă va fi găsit vinovat şi de ultima ispravă, să-i fie reactivată şi condamnarea anterioară cu suspendare, pentru furt şi tentativă de tâlhărie. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button