Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU dă trei jucătoare Naționalei României pentru „dubla” cu Israel și Turcia

 

Naționala de baschet feminin va susține pe 19 și 23 noiembrie ultimele două partide din grupa H a preliminariilor Campionatului European din 2017, cu Israel, la Cluj-Napoca, și cu Turcia, la Ankara.

Înaintea acestor partide, „tricolorele” ocupă poziția a treia în grupă, la egalitate de puncte cu Israel, astfel că disputa de la Cluj-Napoca este una crucială pentru echipa noastră. În cazul unui succes, România își va asigura pozția a doua și va juca la Ankara meciul decisiv pentru primul loc. La turneul final al Campionatului European se califică primele clasate în fiecare grupă și cele mai bune șase echipe de pe locurile secunde din cele nouă serii.

Pentru această „dublă”, selecționerul Miroslav Popov a convocat trei jucătoare de la Olimpia CSU Brașov, Alina Crăciun, Dora Ardelean și Ioana Ghizilă (foto). Gruparea de la poalele Tâmpei este formația cu cele mai multe convocate, la egalitate cu Sepsi Sf. Gheorghe.

„Nu va fi prezentă Ana Ferariu, care nu a putut răspunde, întrucât Universitatea din SUA pentru care evoluează nu i-a permis să plece în această perioadă. În aceste condiții, cred că o altă jucătoare de la noi, Maria Ferariu putea fi convocată. Oricum, ne bucură că avem trei fete convocate la Naționala mare și alte cinci la loturile de junioare, plus Andra Haas, care participă la Campionatul Mondial de 3×3 din China. Cred că Olimpia CSU Brașov este o pepinieră bună pentru baschetul feminin românesc”, a declarat antrenorul „olimpicelor”, Dan Calancea.

„Este o provocare pentru mine, sper să fie bine. Îl cunosc pe antrenorul Popov, le știu pe majoritatea fetelor, îmi doresc să las o impresie frumoasă”, a mențional Ioana Ghizilă, în timp ce Alina Crăciun a punctat: „Mă bucur că am ocazia să reprezentăm România și să luptăm pentru calificarea la Campionatul European”.

Lotul complet al Naționalei pentru „dubla” cu Israel și Turcia:

Annemarie Godri-Părău, Ancuța Stoenescu, Andreea Huțanu (toate de la Sepsi Sf.Gheorghe), Andrea Olah (CSM Satu-Mare), Gabriela Irimia (Universitatea Cluj-Napoca), Alina Crăciun, Dora Ardelean, Ioana Ghizilă (toate de la Olimpia CSU Brașov), Romina Filip (Phoenix Galați), Florina Pașcalău, Sonia Ursu (Nymburk), Claudia Pop (Wisla Can-Pack Cracovia), Gabriela Marginean (Perfumerias Avenida Salamanca).

Adina Stoiedin (Valosun Brno) si Elisabeth Pavel (Nymburk), ambele accidentate, nu vor putea juca în aceste partide.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button