Expres

[ViDEO] BRAŞOV. Cea mai importantă universitate, în cel mai frumos oraş şi cel mai bun judeţ din România

  • IMG_4010_222930.JPG
  • IMG_3956_222931.JPG
  • IMG_3974_222932.JPG
  • IMG_4000_222933.JPG
  • IMG_3998_222935.JPG
 

Acesta a fost, în mare, mesajul transmis de autorităţi studenţilor, mai ales bobocilor, de la Universitatea „Transilvania”.

La ceremonia de deschidere a unui anului universitar 2016/2017 în Aula Magna „Sergiu T.Chiriacescu” au participat prefectul Ciprian Băncilă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, primarul Braşovului, George Scripcaru, Dean Thompson, însărcinat cu afaceri şi adjunct al misiunii diplomatice SUA în România, parlamentari, reprezentanţi ai mediului de afaceri cu care universitatea are parteneriate şi ai instituţiilor regionale, judeţene şi locale.

„Bine aţi venit, vă spun tuturor, în primul rând celor 19.000 de studenţi, mai ales celor 5.082 boboci! Vă felicit că aţi ales cea mai importantă şi prestigioasă universitate din Regiunea Centru, cea mai mare universitate comprehensivă (cuprinde facultăţi tehnice şi socio-umane – nota red.) din România, a şaptea ca mărime – localizată în cel mai frumos oraş din România. Le doresc noilor studenţi ca visul cu care au venit aici să li se îndeplinească. Au păşit într-una din cele mai puternice universităţi din ţară şi cu siguranţă liderul Regiunii Centru şi trebuie să ştie că sunt membri ai unei comunităţi cu care se pot mândri. Studenţii facultăţilor inginereşti trebuie să ştie că învaţă într-un judeţ în care ponderea a ajuns la aproape 50%, în special datorită investiţiilor străine, că este singura universitate unde studenţii construiesc o maşină de Formula Student cu care concurează pe circuite prestigioase din lume, studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane au oportunitatea de a fi în oraşul şi judeţul cu cea mai modernă bază sportivă din România pentru practicarea acestora, cei de la Facultatea de Medicină sunt în oraşul cu cele mai multe investiţii private în domeniu, după Capitală. Universitatea Transilvania este polul educaţional şi ştiinţific în domeniul ingineriei lemnului, având cea mai veche facultate facultate de silvicultură şi singura de ingineria lemnului din ţară. Facultatea de Alimentaţie Publică, aflată în primul deceniu de activitate, are avantajul de-a fi situată într-unul dintre polii turismului românesc, iar studenţii de la facultăţile socio-umane, de a fi într-un oraş şi o regiune ce au cunoscut o continuă evoluţie socio-economică, cu provocări specifice. Universitatea s-a implicat şi în viaţa culturală a oraşului, prin facultăţile de Litere şi de Muzică, prin Centrul Multicultural şi cel Muzical, prin Institutul Confucius, devenind repere ale activităţii culturale braşovene. Facultatea de Matematică-Informatică şi nu numai s-a implicat în pregătirea gratuită a elevilor de liceu pentru Bacalaureat, dar şi în descoperirea şi formarea tinerilor matematicieni din licee, mulţi dintre ei devenind studenţii noştri. Masteranzii, doctoranzii şi cercetătorii au şansa de a beneficia de cel mai mare Institut de Cercetare-Dezvoltare din România, construit şi dotat prin fonduri europene”, a spus prof. univ. dr. Ion Vasile Abrudan, rectorul Universităţii „Transilvania”.

Excelenţa în educaţie, răsplătită

Rectorul le-a mai spus tinerilor că au devenit parte a unei comunităţi academice care răsplăteşte performanţa şi sprijină studenţii cu probleme sociale. El a exemplificat prin faptul că în anul universitar 2016/2017 sunt printre boboci 15 şefi de promoţie de la liceele din România, inclusiv de la Şaguna şi Meşotă. Aşa cum li s-a promis, aceştia vor primi mâine câte un laptop şi, dacă este cazul, beneficiază de cazare şi o masă la cantină, în mod gratuit. Totodată, şefii de promoţie din 2015 care au terminat anul I cu medii de peste 9 vor beneficia de un stagiu de pregătire de o săptămână, la orice universitate din lume doresc, fără nici un cost pentru ei.
„După cum spunea şi domnul rector, Universitatea Transilvania este o universitate de prestigiu, cea mai mare din Regiunea 7 Centru. Avem multe facultăţi care de-a lungul timpului au dat multe personalităţi ale Braşovului. Cred că este o datorie a dvs., a celor care astăzi fie începeţi, fie continuaţi facultăţile de a duce mai departe această tradiţie. Este foarte adevărat şi eu susţin acest lucru, ne aflăm în cel mai frumos oraş din România şi cu siguranţă cel mai bun judeţ din România, dar acest lucru ne obligă de a duce mai departe şi de a realiza obiectivele pe care noi ni le-am propus. În cele trei luni de când sunt preşedinte al Consiliului Judeţean, am stat de vorbă cu foarte mulţi investitori şi cu siguranţă vom sta de vorbă şi în continuare, în aşa fel încât piaţa forţei de muncă din judeţul nostru să fie într-o continuă creştere. Acest lucru nu face altceva decât să vă ofere posibilitatea de a avea un loc de muncă sigur în viitorul apropiat. Permiteţi-mi ca şi eu să vă urez multă sănătate, putere de muncă şi să ne vedem cu bine la închiderea anului universitar”, a fost mesajul preşedintelui CJ, Adrian Veştea.

„Învăţaţi şi pentru a contribui la viitorul prosper al acestei ţări!”

„Bine aţi revenit celor care aţi fost în vacanţă, bine aţi venit, bobocilor, aţi făcut o alegere foarte bună venind în Braşov, la Universitatea Transilvania, cei care sunteţi din altă parte. Am mai spus-o, dar îmi place să repet că universitatea este un oraş într-un alt oraş. Pentru noi această universitate este foarte importantă, datorită, pe de o parte, numărului mare de oameni care îşi desfăşoară activitatea aici, iar pe de altă parte, din punctul de vedere al parteneriatelor pe care le avem cu această instituţie. Este argumentul nostru forte în orice discuţie cu partenerii străini şi în efortul de afirmare a municipiului pe diferite planuri, că este vorba despre dezvoltarea economică, despre locuri de muncă de înaltă calificare, despre cercetare şi chiar pe plan cultural. Vă doresc tuturor un an cât mai fructuos şi să ştiţi că aveţi în Primăria municipiului Braşov un partener pentru toate acţiunile dumneavoastră”, a spus primarul George Scripcaru. 

Dean Thompson le-a spus studenţilor că îi invidiază pentru faptul că au şansa de-a fi într-o universitate atât de importantă şi într-un oraş atât de frumos, într-o comunitate care îi susţine şi a făcut apel la patriotismul lor: „Nu trebuie să învăţaţi şi să vă pregătiţi doar pentru voi, ci şi să contribuiţi la viitorul strălucit şi prosper al acestei ţări. Imaginaţi-vă cum aţi vrea să fie viaţa voastră şi străduiţi-vă să o faceţi aşa cum visaţi, contribuind şi la edificarea comunităţilor din care faceţi parte”.

În prezent Universitatea Transilvania este structurată în 18 facultăţi. În instituţie funcționează 107 programe de studii de licență (90 la forma de învățământ cu frecvență (zi), 6 la IFR și 12 la ID), 69 programe de studii de masterat (65– ZI și 4 FR) și 18 Ddomenii de doctorat. În universitate sunt înmatriculați peste 15.000 studenți la ciclul de studii de licență, 3.800 studenți la ciclul de studii de masterat și peste 540 studenți doctoranzi. Derularea programelor de studii este susţinută de 741 de cadre didactice titulare, 18 cercetatori, 524 membri ai personalului didactic auxiliar şi nedidactic și 307 de cadre didactice asociate.

Universitatea este, de doi ani, singura instituţie de învăţământ superior din ţară care o stagiune de concerte, iar la evenimentele muzicale intrarea publicului este liberă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button