Expres

[ViDEO] BRAŞOVUL mai are o singură tabără de stat funcţională

 

Tabăra de stat de la Predeal este singura funcţională la dispoziţia acelor elevi care îşi doresc să îşi petreacă o parte din vacanţă, fie ea de vară sau de iarnă, în judeţul Braşov, a declarat astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri, Camelia Vlad, şefa Direcţiei  Judeţenă de Tineret şi Sport (DJTS) Braşov. Ea a precizat că cele 89 de locuri de cazare reprezintă circa 10% din spaţiile disponibile în 1990, când erau zece astfel de instituţii. Unele imobile au fost retrocedate, altele se află în reparaţii, pentru altele sunt procese în instanţă din partea proprietarilor, tot pentru restituire în natură. Iar pentru altele nu sunt bani pentru a fi repuse în funcţiune.
Tabăra de la Predeal are 89 de locuri pe serie, în camere cu două, trei, patru şi şase locuri, dar din păcat, peste vară, au fost puţine rezervări  pentru grupuri de copii. Alte două tabere, de la Timişul de Jos şi Dâmbul Morii, au intrat în proprietatea Primăriei Braşov, dar deocamdată nu sunt funcţionale. Probabil tabăra de la Dâmbul Morii va trebui demolată pentru că se află într-o stare avansată de degradare, declara acum doi ani purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Dacă taberele de stat sunt foarte puţine, în ceea ce priveşte taberele private, acestea sunt în număr destul de mare la nivelul judeţului Braşov. Peste 10 tabere private sunt autorizate pentru a desfăşura această activitate. Cele mai multe sunt în zona Bran-Moeciu, dar şi la Predeal, Zărneşti, Râşnov sau Sâmbăta.
Pe de altă parte, DJTS organizează plecări în taberele din ţară, cele mai râvnite fiind cele de pe litoral, pentru copiii din centrele de plasament, pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi, dar şi pentru cei care elevii şi studenţii din familii defavorizate, aşa-numite tabere sociale.
Camelia Vlad spune că nici apetitul pentru tabără în adevăratul sens al cuvântului, cu acţiunile sale specifice, desfăşurate în natură, nu prea mai există, copiii fiind complet dependenţi de tehnologie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button