Educaţie

BAC 2016. Telefonul a sunat de ieşire din examen pentru un candidat BRAŞOVEAN

 

Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2016 a intrat de astăzi în faza probelor scrise, primul examen fiind cel la limba şi literatura română, unde candidaţii au primit subiecte diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional, respectiv profil uman şi pedagogic.

Absolvenţii au început examenul la ora 9.00 şi au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cele trei subiecte, dar nu au avut voie să părăsească sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. La fel ca şi până acum, examenul de Bacalaureat 2016 s-a desfăşurat în săli dotate cu camere de supraveghere, iar lucrările au fost trimise în alt judeţ. Conform legii, candidaţii pot susţine doar probele picate sau, dacă le-au promovat pe toate (au obţinum minimum 5), dar nu au promovat examenul de Bac, findcă nu au avut media minimă 6, pot alege proba pe care să o repete.
Aşa se face că la proba scrisă de limba şi literatură română a sesiunii a doua de Bacalaureat s-au înscris, potrivit datelor oferite de Valentin Bucur, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, 422 de candidaţi dintre cei 814 validaţi să participe în centrele din judeţul nostru. Iniţial, după înscrierile din iulie, erau 981 de candidaţi, dar cei care nu au participat sau nu au trecut examenele de corigenţă au fost eliminaţi din listă.

Eliminat din examen a fost şi un absolvent al Colegiului pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” Prejmer, care susţinea proba în centrul de la Colegiul Tehnic de Transporturi Braşov. Tânărului i-a sunat telefonul în timpul probei, el pretinzând că a uitat să-l predea şi pe acesta, aşa cum făcuse cu celălalt aparat, în sala de valori. El va mai putea încerca să-şi ia diploma de bacalaureat în sesiunea de vară din 2018.

Alţi 64 de candidaţi nu s-au mai prezentat.

Probele scrise vor continua mâine cu examenul la limba şi literatura maternă, pentru candidaţii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale (şase la maghiară şi unul la germană), miercuri, cu proba obligatorie a profilului (matermatică sau istorie) şi vineri se va încheia cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Citiţi şi:

BAC 2016. Baremul de notare la română – real şi tehnologic

BAC 2016. Subiectul complet la română – profil real, tehnologic, vocaţional

BAC 2016. Subiect greu „comestibil” la română


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button