Sport

JO RIO 2016. Mai e nevoie de un punct. Naționala de handbal feminin, a răpus Spania și continuă lupta pentru sferturi

 

România rămâne în cărți pentru calificarea în semifinalele turneului olimpic de handbal feminin, după ce astăzi a dispus de Spania, 24-21, în penultima etapă a grupei A.

Obligate să câștige, „tricolorele” au făcut un meci bun, MVP fiind totuși din nou Paula Ungureanu, care a avut un aport important la acest succes. Prima repriză a fost un a echilibrată. Fetele noastre au avut avantaj de trei lungimi, 6-3 și 7-4 primele 10 minute și 12-9 în minutul 24, dar ibericele au reușit mereu să țină aproape, iar la pauză s-a intrat cu 13-11 pentru echipa noastră. Startul reprizei a doua a fost unul incredibil. Până în minutul 38 Spania nu a înscris, iar România s-a desprins, 17-11. Au urmat nouă minute în care ibericele au făcut legea, au remontat handicapul și chiar au trecut în avantaj, 19-18. Apoi, până în minutul 58 s-a mers cap la cap. Finalul a fost al Paulei Ungureanu, care a acut o evoluție fabuloasă și a închis poarta, iat golul care a clarificat situația a fost marcat de Cristina Neagu în minutul 59. S-a încheiat 24-21 și România își are soarta în propriile mâini în lupta pentru calificare în sferturile de finală. 

Pentru România au marcat: Neagu – 9 g, Geiger – 5 g, Brădeanu, Perianu, Buceschi și Chiper – câte 2 g, Chintoan și Vizitiu – câte 1 g.

Dacă în ultima etapă a grupei Angola va mai reuși o surpriză și va învinge Spania, „tricolorele” vor avea biletul pentru fazele eliminatorii. Totuși, în condițiile în care vom avea parte de un rezultat normal, adică de o victorie a Spaniei în fața grupări din Africa, România are nevoie de cel puțin un punct din duelul cu Norvegia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button