112

BRAŞOV. Care sunt punctele negre de pe şoselele din judeţ? Vezi ce măsuri au propus poliţiştii…

 

În şedinţa organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov miercuri după-miază a avut loc o dezbatere cu tema „Siguranța rutieră pe raza județului Brașov – puncte critice, vulnerabilități, plan de măsuri”.

După cum ne-a informat comisarul-şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, mai întâi au fost prezentate statistici cu privire la situaţia evenimentelor rutiere şi a sancţiunilor aplicate în urma controalelor desfăşurate de organele competente pentru siguranţa rutieră.

Astfel, în primele şapte luni ale acestui an, pe raza judeţului Braşov au avut loc 174 de accidente grave, soldate cu 42 de morţi, 173 de răniţi grav şi 73 de persoane rănite uşor.

Tot statistic vorbind, în primul semetru din 2016, în urma acţiunilor organizate şi desfăşurate în trafic de echipele de la Serviciul Rutier Braşov, au fost aplicate 32.365 de sancţiuni (contravenţionale şi avertismente), cu 4.700 mai multe decât în perioada similară a anului precedent. Totodată, au fost reţinute 2.838 de permise auto, din care: 195 pentru viteză excesivă, 916 pentru neacordare de prioritate, 339 pentru depăşiri neregulamentare, iar 213 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Cauzele principale pentru care s-au reţinut permisele auto, dar care au şi dus la producerea evenimentelor rutiere soldate cu victime, pe raza localităţilor, sunt neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni sau în trafic, precum şi pentru traversare neregulamentară, în cazul pietonilor sancţionaţi. În afara localităţilor, cauza principală a producerii evenimentelor rutiere este neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, respectiv nerespectarea legislaţiei rutiere”, a specificat comisarul-şef Liviu Naghi.

În raportul Poliţiei Rutiere Braşov sunt specificate şi zonele vulnerabile în traficul din judeţ – punctele negre, cum le numesc cetăţenii. Pe raza municipiului Braşov, cele mai multe accidente s-au produs pe strada 13 Decembrie, Calea Bucureşti, Bulevardul Griviţei, Bulevardul Saturn şi Calea Făgăraşului, iar în afara municipiului, avem deja cunoscutele tronsoane de pe DN 1 şi DN 13. 

Potrivit reprezentantului IJP Braşov, la finele lunii iulie a fost constituit un grup de lucru format din poliţiştii de la Serviciul Rutier Braşov şi colegi de breaslă din Direcţia Rutieră Bucureşti, pentru a se analiza situaţia şi pentru întocmirea unui plan de măsuri.

O primă măsură este cea de limitare a vitezei la maxim 30 km pe oră pentru toate tipurile de autovehicule pe tronsonul din zona Perşani, unde au avut loc numeroase accidente grave în ultimele luni. De asemenea, în zonă vor fi montate indicatoare de avertizare privind gradul de înclinare a şoselei şi vor fi montate parapete noi, prevăzute cu indicatoare reflectorizante pe partea laterală, iar deasupra cu lămpi cu flash-uri. Totodată, în zonă vor fi montate benzi rezonante.  

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button