Politic

UPDATE. Oficial: 13 august e zi de doliu naţional

 

Azi, s-a adoptat Hotărârea de Guvern privind declararea datei de 13 august zi de doliu naţional pe teritoriul României. Decizia a fost luată ținând cont că pe 13 august va fi înmormântată Regina Ana.

În ziua de sâmbătă, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal din București. Accesul publicului va fi liber. De la ora 11.35 la ora 12, cortegiul funerar va merge pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf, conform Mediafax. De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul către Curtea de Argeş. La ora 15.00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine.

Ieri după amiază a fost deschisă, la Castelul Peleş din Sinaia, cartea de condoleanţe. Zeci de oameni au semnat drept omagiu pentru Majestatea Sa Regina Ana. O piaţă din Curtea de Argeş, recent inaugurată, va purta numele Majestăţii Sale Regina Ana, s-a mai anunțat ieri.

Citiți și:

Propunere: 13 august, zi de doliu național


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button