Sănătate

CAMPANIE. Se poate o viaţă fără hepatită şi la Braşov!

 

Azi a fost marcată şi la Braşov „Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor”, sub sloganul „Vrem o viață fără hepatită!”. A fost un prilej pentru Asociaţia Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) de a atrage din nou atenția factorilor decizionali asupra condiției pacientului hepatic din România, în context european și mondial.

„Campania de anul acesta își propune să atragă atenția autorităților în privința nevoii de a se implica activ în acțiuni care trebuie să aibă drept scop final combaterea hepatitelor virale până în anul 2030, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Sloganul campaniei este inspirat din mesajul Alianței Mondiale pentru Hepatită. Vrem să atragem atenția asupra faptului că accesul la investigații este încă destul de greoi pentru foarte multe persoane. În acest context, necesitatea unui Program Național pentru Hepatite este o temă de actualitate pe care APAH-RO o susține încă din 2009”, a declarat preşedinta organizaţiei, Marinela Debu.

Hepatitele virale sunt boli infecțioase, fiind necesară depistarea acestora la timp pentru a preveni răspândirea infecției și pentru a putea să li se asigure o monitorizare corespunzătoare acestor pacienți. În cazul hepatitelor virale cronice, accesul la investigații și monitorizare poate fi îngreunat de faptul că există pacienți fără posibilitatea de a avea o asigurare de sănătate, iar multe analize sunt destul de scumpe, chiar și pentru pacienții asigurați. În cazul terapiilor inovatoare, pentru mulți pacienți accesul la tratament este încă blocat pentru că acestea nu sunt decontate decât pentru un segment limitat, doar în faze foarte avansate ale bolii, când calitatea vieții pacienților este deja grav afectată, după cum a specificat Marinela Debu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button