Delicte

BRAŞOV. Şeful Postului de Poliţie Crizbav rămâne în arest preventiv

 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a dispus, vineri (15 iulie), prelungirea măsurii arestării preventive a şefului Postului de Poliţie Crizbav, Petre Stanciu, deşi acesta solicitase înlocuirea arestului cu controlul judiciar. Instanţa a prelungit mandatul cu 30 de zile, de pe 23 iulie până pe 21 august inclusiv. Potrivit soluţiei de pe site-ul Tribunalului Braşov, inculpatul este cercetat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (21 de acte materiale) şi luare de mită (9 infracţiuni), iar în prezent este deţinut în Arestul IJP Braşov.

Tot vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de alţi doi inculpaţi, pădurarii Nicolae-Alexandru Balaşi şi Nicolae Muntean, care solicitaseră, de asemenea, înlocuirea arestului cu controlul judiciar. Primul dintre ei este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit – 3 acte materiale şi luare de mită – 3 infracţiuni, iar al doilea pentru 8 acte materiale de abuz în serviciu şi 5 infracţiuni de luare de mită.
Şi în cazul lor, mandatele au fost prelungite până pe 21 august, inclusiv.
În cauză, a existat drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Amintim că atât şeful de post, cât şi ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi pe 23 mai, iar alţi doi inculpaţi – Adrian Balaşi şi Ioan Florin Moise – au fost puşi sub control judiciar în luna mai
Conform procurorilor, şeful de post ar fi sprijinit tăieri ilegale de păduri de pe raza localităţii, cu ajutorul unor pădurari, iar în schimbul colaborării ar fi primit bani şi lemne.

Pentru detalii, CITIŢI ŞI:

BRAŞOV. Când şeful de post face pact cu unii pădurari şi ţigani, se lasă cu dosar penal. Şeful Postului de Poliție Crizbav a fost reţinut pentru luare de mită


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button